Rafael Nadal schimbă, din nou, istoria tenisului: spaniolul, campion pentru a 12-a oară la Roland Garros. Ashleigh Barty, prima jucătoare din Australia campioană la Paris după 46 de ani

09.06.2019

FOTO: Corinne Dubreuil / FFT

Cel mai bun jucător de tenis pe zgură, din istorie, nu se dezminte şi mai stabileşte un record: 12 finale jucate la Roland Garros, 12 titluri câştigate. Cel mai recent dintre ele,azi, când, pe zgura turneului de Grand Slam de la Paris l-a învins, 6-3, 5-7, 6-1, 6-1, pe austriacul Dominic Thiem, cel pe care l-a învins şi în finala de acum un an.

"Aș vrea, pentru început, să-l felicit pe Dominic. Cred cu adevărat că va avea șansa să câștige aici în viitor. Are o pasiune incredibilă pentru acest sport", a spus Rafael Nadal după câștigarea celui de-a 12-lea trofeu la Roland Garros și a celui de-al 18-lea trofeu de Grand Slam din carieră, după care i-a mai făcut un compliment austriacului:" Să fiu sincer, știu cât de greu este să pierzi finale, dar acesta este sportul. Dacă ar fi fost să pierd la cineva, mi-aș fi dorit să pierd la tine".

Ashleigh Barty, primul jucătoare din Australia campioană la Roland Garros din 1973 și până acum

În finala fetelor, jucată sâmbătă, în doar 70 de minute, australianca Ashleigh Barty s-a impus cu un categoric 6-1, 6-3, în fața cehoaicei de doar 18 ani, Marketa Vondrousova.

FOTO: Corinne Dubreuil / FFT
Acesta a fost primul titlu la Roland Garros cucerit de o australiancă după o așteptare de 46 de ani, de când, în 1973, Margaret Court reușea acest lucru.

"Este de necrezut. Nu am cuvinte. Este incredibil, am jucat meciul perfect azi și sunt foarte mîndră de mine și de echipa me. Au fost două săptămâni ", avea să declare Barty, cea care, de luni, va ocupa locul 2 în lume.