Filip Cristian Jianu, Nini Gabriel Dica, Nicholas David și Cezar Crețu, cei patru juniori care reprezintă România la Wimbledon

28.06.2019


România este reprezentată la Wimbledon, în turneul rezervat juniorilor, de aceeași patru cei mai valoroși tineri jucători care ne-au reprezentat și la Roland Garros: Filip Cristian Jianu (CS Dinamo București), Nini Gabriel Dica (SCM Timișoara), Nicholas David Ionel (CS Dinamo București) și Cezar Crețu (CSM București), însoțiți de antrenorul federal Alex Cojocaru.

Filip Jianu, locul 15 mondial în clasamentul ITF, sfertfinalist la Roland Garros, și Nini Dica, locul 56 în lume, joacă direct pe tabloul principal, în vreme ce Nicholas Ionel, locul 57, așteaptă să vadă dacă nu va intra și el direct pe tabloul principal. Dacă nu va intra, atunci și el, și Cezar Crețu, locul 86, vor evolua în calificările celui de-al treilea turneu de Grand Slam al sezonului.

Cei patru sunt susținuți pentru această participare în Marea Britanie de Comitetul Olimpic și Sportiv Român printr-un program inițiat de Federația Română de Tenis și de antrenorii federali.

În programul de pregătire pentru Wimbledon, trei dintre cei patru juniori români, respectiv Nini Dica, Nicholas Ionel și Cezar Crețu, participă la unul dintre cele mai puternbice turnee din Circuitul ITF Juniors, respectiv la "Junior International Roehampton", turneu de Categoria 1.