Monica Niculescu, revenire spectaculoasă și victorie în primul tur la Wimbledon. Sorana Cîrstea, Ana Bogdan și Elena Ruse, eliminate. Ora la care se joacă, miercuri, meciul Simona Halep - Mihaela Buzărnescu

02.07.2019

Monica Niculescu este singura româncă intrată pe teren în ziua a doua la Wimbledon care a câștigat și s-a calificat în turul secund. După un start de meci ezitant, în care a fost condusă de germanca Andreea Petkovic cu 4-0, Monica nu a putut face prea multe și a pierdut primul set, cu 2-6, în doar 35 de minute.

Setul secund, în schimb, avea să fie unul dominat de compatrioata noastră, care avea să-și ia "revanșa" cu același scor, 6-2, dar în 41 de minute. Intrat în decisiv, cel mai lung set al acestui meci, unul de 59 de minute, lucrurile au început prost pentru Monica. Petkovic a reușit un break, a condus cu 2-0, dar Niculescu a revenit imediat cu un break.

S-a mers, apoi, cap la cap până la 4-4, când românca reușește un nou break și servește pentru câștigarea meciului. Din păcate, Petkovic are puterea să mai revină o dată în meci, egalează la 5, dar acesta avea să fie ultimul ei game. Un nou break pentru Monica și un game câștigat la zero pe propriul serviciu pentru o mare victorie a compatrioatei noastre. În setul secund, Monica, cea , care a primit un wild-card pe tabloul principal pentru că a câștigat turneul ITF de la Ilkley, joacă împotriva unei favorite, belgianca Elise Mertens, cap de serie nr. 21.

Sorana Cîrstea, intrată direct pe tabloul principal de simplu, la fel ca Monica Niculescu, s-a oprit în primul tur, fiind învinsă în doar două seturi, 6-3, 6-3, de americanca Amanda Anisimova, semifinalista de la Roland Garros.

Tot în câte două seturi au pierdut și cele două jucătoare din România care au trecut de calificări, ambele în fața unor favorite. A fost 5-7, 1-6, în meciul pierdut de Elena Ruse în fața Juliei Goerges, din Germania, cap de serie nr. 18, și 5-7, 2-6, în meciul jucat de Ana Bogdan în fața britanicei Johanna Konta, favorita nr. 19.

Miercuri, în cea de-a treia zi de Wimbledon, se vor afla față în față două dintre româncele calificate în turul secund, Simona Halep, favorita nr. 7, joacă pe terenul 2, în jurul orei 15.30, cu Mihaela Buzărnescu.