Horia Tecău, Monica Niculescu și Irina Begu, victorii la dublu la Wimbledon. Niculescu pierde în turul doi la simplu. Înfrângeri și pentru Marius Copil, Mihaela Buzărnescu, Raluca Olaru și Andreea Mitu. Ora la care Simona Halep joacă cu Azarenka

04.07.2019

FOTO: AELTC/Simon Bruty

Horia Tecău și olandezul Jean-Julien Rojer au debutat în forță în proba de dublu a ediției 2019 a turneului de la Wimbledon. Cei doi, favoriții cu nr. 5, au trecut cu un categoric 6-4, 6-3, 6-1, de italienii Marco Cecchinato/Andreas Seppi.
Meci dificil în turneul de simplu pentru Monica Niculescu în fața unei jucătoare din Belgia, Elise Mertens, care și-a respectat statutul de favorită nr. 21. După un prim set foarte echilibrat, în care Monica a condus cu 5-3 și a servit pentru set la 5-4, Elise avea să se impună în meci după ce a câștigat nu mai puțin de 10 game-ui la rând. A fost 7-5, 6-0, pentru jucătoarea din Belgia iar Monica păresește turneul, dar doar din proba de simplu pentru că, la dublu, alături de Irina Begu, și-a asigurat un loc în turul secund. Compatrioatele noastre au recuperat după ce au pierdut primul set, 3-6, cu perechea Daria Kasatkina(RUS)/Annet Kontaveit (EST), pentru a se impune, în următoarele două seturi, cu 6-4, 6-2.
Tot în primul tur al probei de dublu, din păcate, au pierdut și compatrioatele noastre, Mihaela Buzărnescu și Raluca Olaru, învinse în două seturi, cu 6-3, 7-6(4), de perechea Rebeca Peterson (SWE)/Tamara Zidansek (SLO), dar și Andreea Mitu, care a făcut pereche cu franțuzoaica Pauline Parmentier, 4-6, 2-6, cu americancele D. Collins/B. Mattek-Sands, precum și Marius Copil, în echipă cu francezul Ugo Humbert, 6-4, 1-6, 4-6, 0-6, cu perechea P. Herbert (FRA)/A. Murray (GBR).

Simona Halep și Horia Tecău joacă vineri

Simona Halep, singura jucătoare din România rămasă pe tabloul principal de simplu, întâlnește vineri, în turul trei, pe Victoria Azarenka, din Belarus, în cel de-al doilea meci al zilei pe Terenul Central, în jurul orei 17.

În turneul de dublu masculin, tot vineri joacă și Horia Tecău cu coechipierul său Jean-Julien Rojer. Cei doi întâlnesc în turul secund o pereche de outsideri, Fabrice Martin (FRA)/Hugo Nys (MON), de la ora 13.