Simona Halep - Cori Gauff, se joacă luni, în turul 4 la Wimbledon. Filip Jianu, victorie spectaculoasă în primul tur al turneului de juniori

07.07.2019


Simona Halep, singura jucătoare din România rămasă pe tabloul principal de simplu al turneului de Grand Slam de la Wimbledon, joacă luni, pe Terenul 1, în jurul orei 16. 30, cu noua senzație a tenisului feminin. Favorita 7 a competiției londoneze întâlnește în prima zi a celei de-a doua săptămâni de turneu pe Cori Gauff, americanca de doar 15 ani, venită din calificări, cea care a reușit ca în meciul din turul trei, cu Polona Hercog, să revină de la 3-6, 2-5, salvând două mingi de meci, pentru a se impune în trei seturi după aproape trei ore de joc.

Filip Jianu, victorie în primul meci al turneului juniorilor. Victorie la dublu pentru Irina Begu/Monica Niculescu. Sorana Cîrstea pierde în turul doi al probei de dublu

Sâmbătă, în ultima zi de joc din această săptămână, patru jucători din România au fost pe teren. Victorie frumoasă pentru Irina Begu și Monica Niculescu, în turul secund al probei de dublu feminin, cele două reușind să se impună cu 6-3, 3-6, 6-0, în fața perechii X. Han (CHN)/O. Kalashnikova (GEO).

Tot în proba de dublu feminin, și tot în turul doi, a jucat și Sorana Cîrstea, care a făcut pereche cu Galina Voskoboeva. Din păcate, cele două au fost învinse cu 6-4, 6-3, de perechea Alize Cornet (FRA)/Petra Martic(CRO).

În fine, în turneul juniorilor, singurul român care a jucat până acum, Filip Cristian Jianu, a trecut în doar două seturi, 7-5, 7-6(2), de britanicul Toby Samuel. În turul secund, Filip Cristian, cap de serie nr. 13, joacă împotriva unui italian, Flavio Cobolli.

Nicholas Ionel și Nini Dica debutează luni la Wimbledon. Horia Tecău joacă pentru un loc în sferturile de finală la dublu

Luni, tot în turneul juniorilor, vor juca și ceilalți doi români aflați pe tabloul principal de simplu: Nicholas Ionel, care îl va întâlni pe britanicul Jacob Fearnley, iar Nini Gabriel Dica, pe americanul William Grant.

Tot luni, dar în probele de dublu, vor juca alți doi români. Horia Tecău și olandezul Jean-Julien Rojer, favoriții cu nr. 7, joacă în turul trei cu o pereche din Argentina, Maximo Gonzalez/Horacio Zeballos, favoriții nr. 9, iar Raluca Olaru, care face pereche cu croatul Franko Skugor, joacă în turul secund al probei de dublu mixt împotriva perechii americane F. Tiafoe/V. Williams.