Simona Halep, fără nicio emoție în sferturile de finală la Wimbledon. Horia Tecău este în sferturile de finală la dublu. Marți, șapte meciuri în care sunt implicați românii

08.07.2019


Simona Halep este în sferturile de finală ale probei de simplu feminin la Wimbledon, al treilea turneu de Grand Slam al sezonului, după o victorie fără emoții. Cori Gauff, jucătoarea de doar 15 ani care a reușit câteva rezultate impresionante la Londra, nu a putut face prea multe în fața Simonei, care a controlat cu autoritate ambele seturi, pentru a se impune cu 6-3, 6-3, după 75 de minute de joc.

În sferturile de finală, Simona joacă împotriva unei jucătoare din China, Shuai Zhang.

Victorii la dublu pentru Raluca Olaru și Horia Tecău

Horia Tecău și olandezul Jean-Julien Rojer sunt în sferturile de finală ale turneului de dublu de la Wimbledon, după un meci terminat în setul patru, după abandonul adversarilor din Argentina. Favoriții cu nr. 5, Horia și Julie conduceau cu 7-6(1), 3-6, 7-5, 4-3, în momentul în care Maximo Gonzalez și Horacio Zeballos, favoriții cu nr. 9, au abandonat.

Victorie frumoasă și pentru Raluca Olaru, în turneul de dublu mixt, în care face pereche cu croatul Franko Skugor. Cei doi, favoriții cu nr. 12, au trecut în turul secund cu 6-3, 6-1, de americanii Frances Tiafoe și Venus Williams.

Nicholas Ionel, victorie categorică. Nini Dica pierde dramatic în turrneul juniorilor

Victorie categorică pentru unul dintre juniorii români prezenți pe tabloul principal de simplu de la Wimbledon, Nicholas Ionel, care s-a impus în doar 45 de minute, în două seturi, 6-3, 6-2, în fața britanicului Jacob Fearnley. Tot în primul tur la simplu, din păcate pentu el, Nini Gabriel Dica a pierdut în trei seturi, 1-6, 4-6, 5-7, întâlnirea cu americanul William Grant, deși în setul decisiv a condus cu 5-4.

Șapte meciuri cu români, marți, la Wimbledon

În ziua de marți, din a doua săptămână la Wimbledon, în nu mai puțin de șapte meciuri vom avea români pe teren.
Cel mai așteptat meci dintre toate este, fără îndoială, cel jucat de Simona Halep pentru un loc în semifinale.

În sferturile de finală ale turneului de simplu, Simona o întâlnește pe Shuai Zhang, din China, pe Terenul 1, de la ora 15, ora României.

Un alt meci important este cel jucat de Horia Tecău și Jean Julien Rojer în sferturile de finală ale probei de dublu masculine. Favoriții nr. 5 întâlnesc în această fază a competiției pe favoriții nr. 2, columbienii Juan Sebastian Cabal/ Robert Farah, pe Terenul 2, în jurul orei 16.

Pe Terenul 3, tot în jurul orei 16, joacă și Raluca Olaru, cu partenerul său din Croația, Franko Skugor, în turul trei al probei de dublu-mixt împotriva favoriților nr. 6, N. Mektic (CRO)/A. Rosolska (POL).

Tot în jurul orei 16 ar trebui să înceapă și partida de dublu feminin în care Monica Niculescu și Irina Begu încearcă să se califice în sferturile de finală. Cele două romance întâlnesc în turul trei pe favoritele nr. 3, S-W. Hsieh (TPE)/B. Strycova (CZE), pe Terenul 18.

Apoi, în turneul juniorilor, doi români joacă în turneul de simplu, iar cel de-al treilea în turneul de dublu.

La simplu, de la ora 13, pe Terenul 8, Filip Jianu, cap de serie nr. 13, îl întâlnește pe italianul Flavio Cobolli, într-un meci din turul secund, fază a competiției în care joacă și Nicholas Ionel, imediat după meciul lui Jianu, pe aceleași teren, împotriva americanului Brandon Nakashima.

În turneul de dublu al juniorilor, Nini Dica face pereche cu algerianul Youcef Rihane, urmând a întâlni, în primul tur, pe favoriții nr. 6, japonezii S. Mitsui/K. Saitoh.