Simona Halep, din nou în semifinale la Wimbledon. Horia Tecău pierde dramatic în turneul de dublu. Victorii pentu Raluca Olaru și Filip Jianu

09.07.2019

Simona Halep este în semifinalele turneului de Grand Slam de la Wimbledon, după un meci spectaculos și o revenire impresionantă în fața unei jucătoare din China.

Condusă de Shuai Zhang, din China, cu 4-1 în primul set, Simona a reușit să facă break-ul la momentul potrivit a egalat la 4 pentru a se impune, în cele din urmă, în tie-break. Setul doi, după cele întâmplate în primul set, a fost un "galop de sănătate" pentru Simona, care, în mai puțin de o oră și jumătate a câștigat cu 7-6(4), 6-1, pentru o nouă calificare în semifinale, fază a competiției în care a mai ajuns și în 2014.

Horia Tecău și Jean-Julien Rojer, înfrângere dureroasă în turneul de dublu masculin. Raluca Olaru este în sferturile de finală la dublu mixt

Meci dramatic în sferturile de finală ale turneului masculin de dublu de la Wimbledon, cu românul Horia Tecău în prim-plan. Compatriotul nostru, și olandezul Jean-Julien Rojer, coechipierul lui de dublu, au pierdut întâlnirea cu columbienii Juan Sebastian Cabal/ Robert Farah, după patru ore și 35 de minute de joc și după ce au ratat nu mai puțin de cinci mingi de meci. Scorul final avea să fie, însă, 6-4, 3-6, 6-7(8), 6-4, 11-9, pentru favoriții nr. 2, care au fructificat prima lor șansă de meci.

Tot azi, dar în turneul de dublu mixt, Raluca Olaru și-a asigurat calificarea în sferturile de finală, după ce, împreună cu pertnerul ei, croatul Franko Skugor, a trecut cu un categroci 6-2, 6-2, de perechea favorită 6, N. Mektic(CRO)/A. Rosolska(POL).
Și tot la dublu, dar în turneul feminin, Monica Niculescu și Irina Begu s-au oprit în turul trei, fiind învinse cu 6-3, 6-4, de perechea S-W. Hsieh(TPE)/B. Strycova(CZE), favoritele cu numărul 3. 

Filip Jianu, singurul junior român rămas în turneul de simplu

Un nou meci solid a făcut Filip Cristian Jianu, cel mai valoros junior român al momentului, în turul 2 al turneului de Grand Slam de la Wimbledon.

Compatriotul nostru, cap de serie nr. 13, a trecut cu 7-6(7), 6-2, de italianul Flavio Cobolli, locul 22 în lume, într-un meci de doar 68 de minute.

Cel de-al doilea junior român care a evoluat azi în turneul de simplu, Nicholas Ionel, a fost învins în turul secund de americanul Brandon Nakashima cu 7-6(4), 6-2. 

În fine, în turneul de dublu al juniorilor, Nini Dica a pierdut în primul tur, în echipă cu algerianul Youcef Rihane, cei doi fiind învinși de favoriții nr. 6, japonezii S. Mitsui/K. Saitoh, cu 6-3, 6-3.