Simona Halep este în FINALĂ la Wimbledon. Performanță ISTORICĂ pentru tenisul românesc. Finala cu Serena Williams se joacă sâmbătă

11.07.2019

Simona Halep este, pentru prima dată în cariera ei, în finala de simplu pe iarba de la Wimbledon. Moment istoric pentru Simona și pentru tenisul românesc, venit după un meci dominat categoric de compatrioata noastră. Simona s-a impus în semifinale cu un impresionant 6-1, 6-3, în fața Elinei Svitolina, din Ucraina, și este în cea de-a cincea finală de Grand Slam din carieră, după cele trei de la Roland Garros, dintre care a câștigat una, și cea de la Australian Open.

Mai mult, Simona este prima jucătoare din România care ajunge în finala prestigiosului tuneu de la Wimbledon și se apropie de performanța lui Ilie Năstase, cel care a jucat două finale, ambele pierdute, din păcate, 1972 şi 1976. Iar sâmbătă, în finala de simplu a turneului de la Londra, în care o va întâîlni pe marea campioană Serena Williams, poate deveni prima jucătoare din România campioană la Wimbledon.

"E unul dintre cele mai bune momente din viaţa mea și sunt cu adevărat încântată, dar şi emoționată. Încerc să mă bucur cât mai mult. Nu a fost atât de uşor cum arată scorul. Am luptat din greu pentru că este o jucătoare formidabilă şi este întotdeauna dificil să evoluezi împotriva ei", a spus Simona, imediat după meci, ocazia cu care a dezvăluit și "secretul" care a dus-o acum în finală, după ce în 2014 s-a oprit doar în semifinale: "Am mai multă experienţă, sunt pozitivă pe teren şi nu mă mai dau bătută. Am învăţat multe în cinci ani".

Unul dintre cele mai importante lucruri pe care le-a făcut Simona după ce s-a calificat în finală, a fost să discute cu mama sa: "A, vorbit cu mama mea după meci. Acum 10-15 ani ani a spus că visul ei este să joc în finală la Wimbledon pentru că toată lumea bună este aici, în Loja Regală. Era convinsă că va fi un moment incredibil, iar azi visul ei s-a împlinit: joc în finală".

La conferința de presă ce a urmat acestei victorii și superbei calificări în finală, Simona Halep a mai spus: "Am învățat că am șanse și acum cred că am şansa mea să o înving. Desigur, respect mult ce a reuşit ea şi ce reuşeşte. Acum însă mă simt mai puternică mental să o înfrunt. Vom vedea ce se va întâmpla. Este o mare provocare pentru mine".

Și, pentru că sâmbătă va juca unul dintre cele mai importate meciuri din cariera ei, Simona Halep face o scurtă analiză: "Am un joc mai bun în această perioadă, pot să joc oriunde, împotriva oricui. Este bine că am mai multe planuri când intru pe teren. Știu cum să joc împotriva adversarei mele și mai știu și cum să schimb anumte lucruri dacă nu merge foarte bine. Încerc să fiu încrezătoare, pozitivă. Muncesc din greu ca să joc cel mai bine de fiecare dată când intru pe teren".