Elena Rybakina, campioană la BRD Bucharest Open 2019. Patricia Țig își trece în palmares o a doua finală WTA

21.07.2019

Elena Rybakina e noua campioană la București după victoria, 6-2, 6-0, în fața Patriciei Țig, câștigând astfel primul titlu WTA din carieră. Acesta este cel mai important rezultat pe care Rybakina îl obține în circuitul WTA, un succes care o va duce de săptămâna viitoare, în premieră, în top 100.

Rybakina îi oprește astfel parcursul de poveste Patriciei Țig, însă aventura continuă. O poveste care a început în urmă cu două săptămâni, când Patricia a jucat primul meci în turneul de pre-calificare, s-a încheiat astăzi. După trei victorii pe tabloul de calificări și alte patru meciuri câștigate pe tabloul principal, dintre care trei reușite în fața unor jucătoare favorite (Anastasija Sevastova, Kristyna Pliskova, Laura Siegemund), Patricia nu își poate încheia săptămâna extraordinară cu un titlu, dar pleacă de la București cu un salt spectaculos în clasament, cu încredere, dar și cu multe dubii înlăturate.

Elena Rybakina încheie, în schimb, o săptămână de vis, în care nu a pierdut niciun set în cele cinci meciuri jucate la București. În drumul către acest titlu ea a trecut, pe rând, într-o manieră dominantă de Paula Badosa (7-5, 7-6), Jaqueline Cristian (6-1, 6-0), Viktoria Kuzmova (7-6, 6-3), Martina Di Giuseppe (6-3, 6-2) și Patricia Țig azi.

CONTINUAREA PE SITE-UL OFICIAL BRDBUCHARESTOPEN.RO