Proiectul "Tenisul în școala ta" continuă și în anul școlar 2019-2020. Beneficiile pentru cluburile afiliate, după semnarea protocolului dintre FRT și MEN

07.10.2019

FOTO:clubulsportulstudentesc.ro

Federația Română de Tenis a semnat cu Ministerul Educației Naționale protocolul care asigură continuarea proiectului "Tenisul în școala ta" și pentru anul școlar 2019-2020.

În cadrul acestui proiect, toate cluburile afiliate FRT pot să facă selecții în școli, și, foarte important, să desfășoare în incinta școlilor câte 1h de tenis pe săptămână.

Scopul principal al proiectului "Tenisul în școala ta" este acela de a-i face pe copiii care nu au ținut niciodată o rachetă în mână să facă primii pași în tenis într-un cadru organizat, sub îndrumarea antrenorilor specializați și sub supravegherea profesorilor de Educație fizică și sport

Toate aceste ore de tenis sunt gratuite pentru copii, iar baza materială necesară acestor ore de tenis în școală (rachete, mingi speciale, tușe, filee mobile) va fi asigurată de antrenorii implicați în această activitate, școala neavând nicio obligație în acest sens.

În condițiile în care, conform metodologiei internaționale, pentru a ajunge la un nivel care să permită practicarea tenisului în condiții optime pentru cei mici, este recomandat un număr de minimum 30 de ore de inițiere, antrenorii acreditați de FRT vor desfășura cel puțin 1h/săptămână cu fiecare dintre clasele 0, I, II, III și IV, pe tot parcursul anului școlar.

Cine se poate înscrie în proiectul "Tenisul in scoala ta", pentru anul școlar 2019-2020?
- Toate cluburile membre FRT, cu antrenori angajați (antrenor, instructor sau profesor de Ed. fizică cu specializarea tenis)
Când se pot înscrie cluburile în proiectul "Tenisul in scoala ta", pentru anul școlar 2019-2020?
- Oricând doresc, din momentul publicării acestui anunț.

Informații suplimentare pot fi obținute de la Alina Tecșor Cercel, la adresa de mail atecsor@frt.ro și la nr. de telefon 0756.161.627.