Dedeman, sponsorul Echipei României în întâlnirea cu Rusia. Florin Segărceanu: ”Nu este nicio presiune pe echipa noastră. Atmosfera este foarte bună”

04.02.2020

Echipa de Fed Cup a României, formată din Ana Bogdan, Irina Bara, Gabriela Ruse, Jaqueline Cristian și Raluca Olaru, va juca, vineri și sâmbătă, împotriva Rusiei, în Grupa Mondială a Fed Cup. Întâlnirea va fi găzduită de Sala Polivalentă din Cluj-Napoca, iar miza este una importantă: echipa care câștigă se califică la Turneul Final al Fed Cup, programat între 14 și 19 aprilie 2020, la Budapesta.

Înaintea acestei importante întâlniri, fetele noastre, împreună cu Florin Segărceanu, căpitanul nejucător al României, au participat la întâlnirea cu presa, conferința fiind prezentată de Dedeman, Sponsorul Echipei României pentru această partidă din Grupa Mondială a Fed Cup. 

Iată care au fost declarațiile jucătoarelor noastre și ale căpitanului-nejucător Florin Segărceanu.

Ana Bogdan: "Jucăm din ce în ce mai bine şi ne pregătim intens în fiecare zi, aşteptăm să înceapă meciurile"

 • "Ne-am acomodat foarte repede cu tot, cu terenul, cu mingile, cu lumina, totul este OK. Jucăm din ce în ce mai bine şi ne pregătim intens în fiecare zi, aşteptăm să înceapă meciurile".

 • "Pe de o parte simt un pic de presiune fiind liderul echipei României. Pe de altă parte iau acest lucru ca pe o oportunitate, ca pe o şansă. E un moment pe care l-am aşteptat mult timp pentru că mi-am dorit foarte mult să joc. Iar acest moment a venit, cumva neaşteptat, dar a venit. Sunt pregătită, m-am antrenat foarte bine şi voi face tot posibilul să fac două meciuri cât mai bune".

Gabriela Ruse: "Sper să facem un rezultat bun şi să fim unite aşa cum se pare că suntem"

 • "Eu mă simt foarte bine, sunt onorată să fiu în echipa României. Sper să facem un rezultat bun şi să fim unite aşa cum se pare că suntem".

 • "Eu am primit mesaj de încurajare din partea Monicăi Niculescu. Ne înţelegem foarte bine şi mereu a fost alături de mine. Mi-a spus să nu am emoţii pentru că este şansa mea şi să dau tot ce pot pe teren. Am fost şi eu de câteva ori la meciuri alături de echipa României şi am văzut din exterior cât suflet au pus fetele".

Jaqueline Cristian: "Vom da tot ce avem mai bun ca să iasă bine"

 • "Mă bucur să fiu în echipa României. Este prima dată şi am destule emoţii. Echipa e destul de unită, comunicarea dintre noi este foarte bună, iar adaptarea a fost destul de rapidă. Cred că de la zi la zi nivelul e din ce în ce mai bun. Vom da tot ce avem mai bun ca să iasă bine".

Irina Bara: "Ne-am acomodat repede, ne simţim bine, în echipă este o atmosferă foarte bună"

 • "Este o mare onoare să fiu prezentă în echipa de Fed Cup a României în premieră. Ne-am acomodat repede, ne simţim bine, în echipă este o atmosferă foarte bună şi o să dăm tot ce avem mai bun şi sperăm să avem un rezultat cât mai bun".

Raluca Olaru: "Ca întotdeauna putem să ne aşteptăm la două zile pline de emoţii, de luptă, de dorinţă, de sentimente frumoase"

 • "Întotdeauna îmi doresc să fac parte din echipa de Fed Cup. Ne simţim bine împreună, ne-am acomodat bine cu toate lucrurile de aici şi cred că suntem pe drumul cel bun".

 • "Ca întotdeauna putem să ne aşteptăm la două zile pline de emoţii, de luptă, de dorinţă, de sentimente frumoase. Mă bucur mult că fetele noi sunt aici alături de noi. Eu cred mult în ele şi consider că pot face un rezultat foarte frumos".

Florin Segărceanu: " Este bine că avem multe jucătoare cu experienţă internaţională, cu clasament bun"

 • "Nu a fost greu să formez echipa, a fost chiar foarte uşor. Este bine că avem multe jucătoare cu experienţă internaţională, cu clasament, aşa că totul a venit natural. Oarecum în ordinea clasamentului le-am ales pe cele mai bune şi din punctul ăsta de vedere mă bucur foarte mult. Şi constat că atmosfera este foarte bună".
 • "Personal nu cred că va fi o presiune în plus. Eu simt o atmosferă bună, ele sunt foarte pozitive. La antrenamente se pregătesc bine, îşi doresc foarte mult să joace, să arate şi cred că nu au de ce să simte presiune. Să fim sinceri, calculul hârtiei arată că echipa noastră nu favorită cu Rusia. Iar eu cred că asta e un plus pentru ele. Toată lumea îşi doreşte să fie în echipa naţională, iar acum a venit momentul lor şi au ce să arate. Cu ajutorul publicului sunt convins că vor da absolut totul şi noi chiar ne dorim şi sperăm la o victorie".

 • "Faţă de ceea ce au anuţat ruşii sunt mici modificări în echipă, pentru că nu a venit Kuzneţova, nici Pavliucenkova... dar în rest echipa lor e completă. Au introdus o jucătoare nouă... Dar pe celelalte trei le cunoaştem şi ştim cam se poate aştepta de la ele".
 • "Simona mi-a transmis un mesaj acum o săptămână în care ne-a urat succes şi multă baftă. Ştiu că Mihaela Buzărnescu intenţionează să vină aici şi să fie alături de noi. Ea a avut o intervenţie la umăr şi e într-o perioadă de recuperare. Iar de la celelalte fete nu am veşti, dar sunt convins că sunt cu gândul la noi, se uită la rezultate şi înaintea meciului vom primi şi din partea lor mesaje de încurajare".