Competitiile din Calendarul National al FRT, anulate până în data de 27 Iunie 2020. Ordinul MTS privind reluarea competitiilor sportive

02.06.2020

Comisia de Competitii a Federatiei Romane de Tenis, in contextul actual al Pandemiei de Coronavirus COVID-19, prelungeste anularea tuturor competitiilor din Calendarul National programate a se desfasura pana in data de 27 Iunie 2020, cu posibilitatea de prelungire a acestei perioade.

Data la care se vor relua competitiile interne va fi anuntata ulterior.

In acelasi timp va reamintim ca toate competitiile internationale de tenis organizate de ITF, Tennis Europe, WTA si ATP sunt suspendate pana in data de 31 Iulie 2020.

Clasamentele nationale la toate categoriile de varsta pentru copii, juniori si seniori sunt inghetate pana la reluarea competitiilor din Calendarul FRT si vor mai fi actualizate doar dupa ce se va juca cel putin o saptamana de turnee. Astfel, dupa ce autoritatile vor permite reluarea turneelor, vom anunta si data la care se va reactualiza clasamentul pentru intrarea in normalitate.

ORDIN comun MTS - MS privind reluarea activității sportive și organizarea de competiții în aer liber, aplicat de la 1 iunie

Ministrul Tineretului și Sportului, Ionuț Stroe și Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, au semnat Ordinul comun pentru aprobarea regulamentelor privind condițiile necesar a fi respectate în vederea reluării competițiilor sportive organizate în aer liber sau în bazine acoperite ori aflate în aer liber precum și a activităților de pregătire sportivă în spații închise, în bazine acoperite sau aflate în aer liber de către sportivii profesioniști, sportivii de performanță și/sau legitimați.

Ordinul a fost publicat în Monitorul Oficial Partea I, Nr. 462 /30.V.2020.

Măsurile se aplică în perioada stării de alertă, în condițiile ridicării graduale a restricțiilor, coroborat cu necesitatea asigurării desfășurării în condiții de siguranță sanitară a activității sportive, antrenamente și competiții.

ORDINUL MTS POATE FI CONSULTAT AICI

ANEXA 1 LA ORDINUL MTS POATE FI CONSULTATĂ AICI