Alexandru Coman a câștigat proba de dublu a turnelui ITF Juniors "Oradea Junior Trophy". Fatima Keita a jucat în finala de dublu a fetelor. Edas Butvilas și Lucie Havlickova, campionii de la simplu

21.05.2021

"Oradea Junior Trophy" 2021, unul dintre cele mai puternice turnee ITF Juniors organizate în România în ultimii ani, s-a disputat pe terenurile celor de la CSM Oradea, un bun prilej pentru jucătorii români de a evolua în compania unor adversari foarte valoroși.

Turneul de Categoria 2 din Calendarul ITF Juniors a avut la start, pe tablourile de simplu, 25 de jucătoare și jucători români, dar cele mai bune rezultate le-am obținut în turneele de dublu. Astfel, în turneul de dublu al băieților România a avut un reprezentant în finală, cel care ocupă locul 1 atât în clasamentul U16 FRT cât și în cel de la U18 FRT, Alexandru Coman.

Legitimat la CS Dinamo București, Alexandru Coman a jucat în echipă cu un sârb, Petar Teodorovic, cei doi nefiind printre capii de serie ai acestei probe. Dar acest lucru a contat prea puțin pentru ei, și, după o mare victorie în semifinale, fază în care i-au eliminat pe favoriții nr. 2, din Bulgaria, au dat lovitura în finală. Coman și Teodorovic au câștigat finala cu 6-4, 6-4, în fața favoriților nr. 4, polonezii Marcel Kamrowski și Borys Zgola.

În turneul de dublu al fetelor, Fatima Keita, și ea de la CS Dinamo București, a făcut pereche cu o jucătoare din Slovacia, Sara Suchankova, cele două fiind favoritele nr. 3 ale probei de dublu, postura din care au jucat în finală împotriva favoritelor principale, Sara Bejlek și Lucie Havlickova din Cehia, cele care, în semifinale, eliminaseră o pereche românească formată din Vanessa Popa Teiușanu și Anca Alexia Todoni. Finala avea să fie câștigată de cehoaice, cu 6-4, 6-2.

În turneele de simplu nu am mai avut reprezentanți din faza sferturilor de finală, cele două turnee fiind câștigate de o jucătoare din Cehia și de un lituanian.

Lucie Havlickova, din Cehia, cap de serie nr. 3, s-a impus în finală cu 6-3, 6-3, în întâlnirea cu compatrioata sa, Sara Bejlek, cea cu care a făcut pereche când au câștigat proba de dublu.

În turneul de simplu al băieților titlul a fost câștigat de un lituanian, Edas Butvilas, care, deși nu a fost unul dintre favoriți, a reușit să-l învingăm cu 6-4, 4-6, 6-4, pe bulgarul Petr Nesterov, cap de serie nr. 2.

Nicu Vasadi a fost Directorul de turneu al competiției de la Oradea, iar echipa de arbitri a fost formată din Ioan Mărginean, Raluca Băcescu, Andrei Brisc, Mihai Grec și Darius-Mihai Somolan.