Maia Burcescu și Vlad Sandu, campionii României la categoria U12

14.06.2021

Maia Ilinca Burcescu și Vlad Cătălin Sandu, ambii jucători legitimați la CS Dinamo București, sunt noii campioni ai României după ce au câștigat finalele Campionatelor Naționale Individuale de vară U12 de la București.

Găzduită de terenurile Centrului Național de Tenis al FRT, competiția din acest an a fost una foarte spectaculoasă, cu multe meciuri echilibrate și câteva rezultate surprinzătoare.

Astfel, în turneul de simplu al băieților, favoritul nr. 1, Eric Maximmilian Niță, de la S&F Tennis System, s-a oprit în semifinale, fiind eliminat de Vlad Cătălin Sandu, favoritul nr. 3, care s-a impus cu 7-5, 1-6, 6-2. După această victorie, Vlad nu a ratat șansa de a deveni campionul României și l-a învins în finală, cu 6-3, 7-5, pe Matei Victor Chelemen, de la CS Văideanu Brașov.

Eric Niță nu a câștigat nici finala mică, de asemenea foarte disputată, fiind învins de Andrei Radu, de la CS Tenis Club Champion, cap de serie nr. 5, în trei seturi, 4-6, 6-1, 6-3.

La fel de disputată a fost și finala de simplu a fetelor, în care s-au întâlnit primele două favorite. Maia Burcescu a devenit campioană reușind să se impună cu 7-5, 3-6, 6-1, în fața Giuliei Safina Popa, de la CSM Oradea.

În finala mică, pentru locul 3, Ana Ioana Varsa, de la ACS MS Team Bucuresti, a avut nevoie tot de trei seturi pentru a câștiga cu 6-0, 2-6, 6-4, meciul cu Andreea Olariu de la CS Sport 4 Fun Timișoara.

Finalistele din proba de simplu, Maia Burcescu și Giulia Popa, au făcut pereche la dublu, au fost favoritele nr. 1 și au câștigat turneul fără să piardă vreun set. 6-4, 6-2, este scorul cu care au trecut în finală de favoritele nr. 2, Karina Maria Capuzu (Asociatia Harry Tennis Club) și Andreea Olariu.

Finala mică nu s-a mai jucat medaliile de bronz revenind perechii Carla-Maria Nedeloni (CS Dyadora Timișoara) și Ana Ioana Varsa, după abandonul medical al dublului Sara Victoria Bălan (CS Dinamo București) / Bianca-Maria Plescan (CS Tenis Club Coreco Iași).

În fine, în proba de dublu a băieților, favoriții principali, Laurențiu Badea (CS Major București) și Eric Niță, nu au avut prea mari emoții și s-au impus cu 6-1, 6-1, în finala jucată împotriva favoriților nr. 2, Vlad Sandu și Matei Chelemen.

Tot în două seturi s-au impus și David Ștefan Burac (CS Tenis Club Vaslui) și Dragoș Mone (CSM Reșița), 6-2, 7-6(2), în final pentru locul 3 în fața perechii David Ioan Arcip (CS Lechner Tennis Club) și Jan Patrick Sinescu (Tennis Club Dav & Sin).

Directorii de turneu pentru aceste Campionate Naționale au fost antrenorii federali Andrei Mlendea și Gabriel Moraru, arbitru principal a fost Cristian Ștefan ajutat de Oana Irimescu, Cornel Chivaru, Dragoș Moisi și Stelian Lazăr .

REZULTATE FINALE CNIV U12