Seniorii români, performanțe remarcabile la Campionatele Europene din Croația

18.06.2021

În primele două săptămâni ale lunii iunie, Seniorii +30 români au obținut rezultate remarcabile la turnee internaționale importante.

Astfel, la Campionatele Europene (S1000) de la Umag, Croația, trofeul la dublu masculin +50 a fost obținut de perechea NICULAE Hari/ DONESCU Sorin Alexandru, din postura de capi de serie nr. 2, cu o victorie în decisiv, 6-1, 1-6, 10-7, împotriva favoriților principali ai competiției, Sergey Korolev (RUS)/DimitriPoliakov (UKR).

În cadrul aceleiași competiții, în proba de dublu mixt +55, jucătorul Ovidiu PETRESCU a ocupat locul III alături de austriaca Silvya Sneider, fiind învinși cu 6-2, 6-3 de favoriții nr. 1, italienii Elena Scola și Roberto Devalle.

Tot locul trei au ocupat, în proba de dublu M +60, Tante FLEANCU și MihaIL VELICU, învinși în mod dramatic, cu 7-6(4, 6-7(3), 11-9, de un dublu din Israel, Zeev Livne / Haim Ohn.

După rezultatele foarte bune de Campionatele Europene, Sorin DONESCU s-a remarcat și la turneul imediat următor de nivel S700, desfășurat în aceeași locație, unde a ocupat locul II la simplu +50. Cap de serie nr. 2, Sorin DONESCU a pierdut la mare luptă, 4-6, 5-7, finala jucată cu Gonzalo Ambiado, din Chile, favorit 1 al acestei probe, dar și-a adjudecat trofeul în proba de dublu M +50, alături de Oliver RĂDULESCU, după ce au reușit trei victorii în toate cele trei meciuri jucate.