Penalizari

12.03.2022

Incepand cu data de 1 martie, se vor sanctiona penalizarile incalcarilor codului de conduita in timpul desfasurarii turneelor cu puncte in clasament pentru juniori si cu amenzi in bani pentru seniori, astfel:
1) Inscrierea si neparticiparea la un turneu (neconfirmarea): 200 puncte (juniori); 100 lei (seniori)
2) Pentru fiecare set de 2 avertismente primite conform codului de conduita in timpul unui turneu: 100 puncte (juniori); 50 lei (seniori)
3) Pentru fiecare punct pierdut primit: 150 puncte (juniori); 100 lei (seniori)
4) Pentru fiecare game pierdut primit: 200 puncte (juniori); 150 lei (seniori)
5) Orice eliminare primita in concordanta cu sistemul punctelor de penalizare sau pentru o singura incalcare a codului de conduita (eliminare imediata), exceptand “Punctualitatea” si “Imbracamintea si echipamentul”: 300 puncte (juniori); 200 lei (seniori)
6) Orice eliminare pentru punctualitate: 50 puncte (juniori); 50 de lei (seniori)
7) Ofense majore - vor fi analizate de catre comisia de disciplina (juniori); pana la 3.000 de lei si vor fi analizate de catre comisia de disciplina (seniori)
Pentru juniori, punctele vor fi scazute automat din urmatorul clasament publicat dupa terminarea turneului. Punctele vor fi scoase de la categoria de varsta la care s-a petrecut abaterea. In cazul in care Comisia de Disciplina hotaraste suspendarea unui jucator din activitatea competitionala pentru o anumita perioada de timp, FRT este responsabila de instiintarea cluburilor si a persoanei in cauza.
Daca un jucator acumuleaza amenzi de peste 500 RON, el va fi suspendat pana cand va plati catre FRT toata suma. Daca un jucator inca are de platit amenzi catre FRT la sfarsitul anului, va fi suspendat pana cand isi va plati amenzile catre FRT.
Arbitrii principali de la turneele de tenis de seniori organizate sub egida FRT vor primi de la aceasta, lista cu jucatorii suspendati, cu amenzile aplicate jucatorilor si vor retine bani din eventualele castiguri in bani ale acestora.