Matei Todoran, la simplu, și Maia Ilinca Burcescu și Giulia Safina Popa, la dublu, medalii de bronz la Campionatele Europene U14 din Cehia

23.07.2022

Evoluții foarte bune pentru jucătorii români la ediția din acest an a Campionatelor Europene de Juniori U14 disputate în Cehia, la Most.

Matei Todoran a avut cel mai lung parcurs în turneele de simplu și revine în România cu medalia de bronz după ce s-a oprit în faza semifinalelor. Compatriotul nostru a pierdut în penultimul act, 3-6, 1-6, în fața unui jucător din Germania, Diego Dedura-Palomero, care va juca finala cu olandezul Thijs Boogard.

Tot medalie de bronz și pentru cele două reprezentante ale României în proba de dublu feminin, Maia Ilinca Burcescu și Giulia Safina Popa, care au pierdut foarte greu, 6-1, 4-6, 5-10, în fața favoritelor nr. 2, din Cehia, Laura Samsonova și Veronika Sekerkova.

În turneul de simplu al fetelor, Maia Ilinca Burcescu a ajuns până în turul 4, în vreme ce Giulia Safina Popa a pierdut în turul secund.

Yannick Theodor Alexandrescu, cel de-al patrulea reprezentant al României la aceste Campionate Europene, s-a oprit și el în turul 4 la simplu, dar, în echipă cu Matei Todoran, a ajuns până în sferturile de finală ale probei de dublu băieți.