Irina Camelia Begu, campioană la Palermo! Este al 5-lea titlu WTA din carieră

25.07.2022

Jucătoarea română Irina Camelia Begu a câștigat duminică, 24 iulie a.c., turneul WTA de la Palermo (Italia) ea fiind la prima finală din circuitul profesionist din ultimii 5 ani. Irina a ajuns la al cincilea trofeu WTA caâștigat în carieră după ce s-a impus în partida cu italianca Lucia Bronzetti (23 de ani, locul 78 în clasamentul mondial) cu scorul de 6-2, 6-2.

Pentru victoria de la Palermo, Begu a câștigat 26.770 de euro și a primit 280 de puncte WTA.

Următorul turneu pentru Irina este WTA 250 de la Warșovia, unde este favorita 4 și va juca în runda inaugurală cu o jucătoare venită din calificări. Tot la turneul din Polonia se mai află o jucătoare din România pe tabloul principal, Ana Bogdan, care va juca în primul tur cu Nuria Parizzas Diaz, din Spania. De asemenea, din calificări au urcat pe tablou Alexandra Cadanțu-Ignatik și Raluka Șerban, jucătoare de origine română din Cipru.

Begu și Bogdan se vor afla pe tabloul principal și la turneul BCR Iași Open, care va începe pe 1 august.

În urma triumfului de la Palermo, Begu a urcat pe locul 33 (de pe 45) în ierarhia WTA, fiind a doua jucătoare din România, după Simona Halep (locul 16), podiumul fiind completat de către Sorana Cârstea (locul 35). 

Foto: Twitter/PalerermoOpenLadies