Ana Bogdan - la simplu și Andreea Roșca - la dublu, câștigătoare la BCR Iași Open, primele tituri WTA din carieră!

08.08.2022

Prima ediție a turneului BCR Iași Open, de categorie WTA 125, a fost una de neuitat pentru iubitorii tenisului din România, pentru că ambele finale au fost câștigate de jucătoare din țara noastră!
La a doua finală consecutivă în circuitul WTA, Ana Bogdan a câștigat turneul de la Iași, după ce a învins-o, la capătul unui meci cu suspans, de 3 seturi, scor 6-2, 3-6, 6-1, pe Panna Udvardy, din Ungaria, favorita numărul 2 a turneului din Moldova.

Acesta este primul trofeu din carieră pentru sportiva care a început tenisul la Sinaia, după ce, duminica trecută, ea a cedat în fața Carolinei Garcia, 4-6, 1-6, la în ultimul act al turneului WTA 250 Varșovia.

Pentru triumful de la Iași, Ana Bogdan a intrat în posesia unui cec de 15.000 de dolari și va primi și 160 de puncte WTA, urcând pe locul 63 în lume.

„Nu am cuvinte cum să vă mulțumesc. Săptămâna aceasta nu o voi uita niciodată. Vă iubesc mult de tot. Este cel mai mai frumos trofeu și cel mai special, are un loc aparte în sufletul meu. Este cel mai emoționant meci din cariera mea, nu știu dacă am mai trăit asemenea emoții pe terenul de tenis. Vă mulțumesc și vă iubesc din suflet. Vreau să o felicit pe Panna pentru turneul făcut și să îi urez succes în continuare. Vreau să mulțumesc surorii mele care a fost alături de mine și care a făcut totul pentru mine. Mulțumesc lui Alex, fizioterapeutul meu, mulțumesc echipei Kinetic, părinților mei care sigur au urmărit această finală cu sufletul la gură. Mulțumesc Dan Cristea, fără de care nu aș putea avea pregătirea fizică pe care o am. Mulțumesc familiei, mulțumesc Simo (n.r. Simone Tempestini), care este pe probe la Bacău. Mulțumesc lui Marco, tatăl lui Simo, care a venit de la Bacău pentru a fi alături de mine. Înseamnă foarte mult pentru mine. Mulțumesc și organizatorilor, tuturor celor care au făcut parte din acest turneu minunat. A fost un turneu de excepție, un turneu foarte bine organizat și mă bucur din tot sufletul că am venit la Iași, a fost o săptămână absolut minunată", a spus Ana Bogdan la festivitatea de premiere.

Și cea de-a doua jucătoare din România, Andreea Roșca, angrenată în finala de dublu, i-a făcut fericiți pe spectatorii veniți în număr mare în tribune la turneul WTA 125 BCR Iași Open. Andreea Roșca a cucerit titlul de dublu împreună cu Darya Astakhova (Rusia), impunându-se după aproape două ore de joc, scor 7-5, 5-7, 10-7, în fața echipei maghiare Reka-Luca Jani / Panna Udvardy, favoritele 4 ale turneului.

După ce au devenit campioanele turneului de la Iași, cele două jucătoare, care au făcut pereche pentru prima data în carieră, au fost recompensate cu câte 2.500 de dolari și 160 de puncte în clasamentul WTA.