Andreea Olariu - la simplu, Sara Nicole Sitar și Ana Stratulat - la dublu, au câștigat turneul Tennis Europe Focus/Robey Open 2023 Rotterdam

21.03.2023

Andreea Olariu a câștigat proba de simplu la categoria U14 a turneului Tennis Europe Focus/Robey Open 2023 Rotterdam, din Olanda, care a avut loc în perioada 25 februarie - 5 martie 2023. Ea s-a impus în finală în fața principalei favorite, Antonya Stoyanov (Olanda), cu scorul de 6-2, 6-4.

În tururile anterioare, Andreea Olariu a trecut de Luca Doets (Olanda), cu 6-1, 6-2, apoi de Nouk Kleinenberg (Olanda), cu 6-1, 6-1, și de Rose Clifton (Marea Britanie), scor 7-6, 6-0 și în semifinale de Beatrice Vittoria Gatti, cu scorul de 6-2, 6-3. În proba de dublu, Andreea Olariu, sportiva legitmată la CS Sport 4 Fun Timișoara, a ajuns în turul secund.

În aceeași competiție, dar la categoria U12, Sara Nicole Sitar, jucătoare legitimată la CS Sport Club Călin Baia Mare, a jucat finala la proba de dublu, la categoria U12, cu partenera ei de Ana Stratulat, pe care au pierdut-o în setul decisiv. Ele au întâlnit perechea formată din jucătoarea finlandeză Sonia Sirenius și belgianca Ella Van Gestel, în fața cărora au cedat cu scorul de 4-6, 6-3, 8-10.

De asemenea, și în proba de simplu, Sara a avut un parcurs reușit, jucând două meciuri în calificări, câștigându-le categoric și a intrat pe tabloul principal. În primul meci din calificări a întâlnit-o pe Romy Gattlen, din Elveția, în fața căreia a cedat un singur game: 6-0, 6-1, iar în al doilea tur a trecut de Aisha Kurbalbay, din Kazastan, cu scorul de 7-5, 6-3. Apoi a intrat într-o grupă unde a câștigat două meciuri cu jucătoare din Kazastan și Olanda, iar meciul care stabilea câștigătoarea grupei și intrarea pe tabloul de play-of, a cedat după ce a avut 5 mingi de meci, cu scorul de 3-6, 6-1, 13-15, în fața olandezei Cara Nițescu, jucătoarea nr. 1 în țara sa, care a intrat în play-of și a ajuns până în finală.