Oana Corneanu, Vlad Dancu și Ștefan Paloși, la simplu, Nini Dica și Filip Jianu, la dublu, victorii în ziua a doua la Orange Bowl

07.12.2016

Ziua a doua a meciurilor de pe tablourile principale de simplu și dublu, fete și băieți, de la Orange Bowl 2016, acest Campionat Mondial neoficial al juniorilor, a adus pe terenurile din Florida foarte mulți jucători români.

Astfel, favorita cu nr. 2 a turneului de simplu U16, Oana Smaranda Corneanu, a avut un meci extrem de ușor în turul secund, trecând cu 6-1, 6-1 de Ashley Chang, din Canada.

În turneul de simplu al băieților, Vlad Dancu, din lotul național al României U18, beneficiar al unui wild-card, a trecut în trei seturi, 3-6, 6-3, 6-3 de Axel Nefve, un american venit din calificări. În turul 2 al probei de simplu Vlad îl va întâlni pe germanul R. Molleker, cap de serie nr. 11.

Tot în proba de simplu, dar la U16, România a punctat prin Ștefan Paloși, cap de serie nr. 12 al probei. În turul 2 el a trecut cu 7-6(1), 4-6, 6-4 de americanul Jaycer Lyeons și joacă, în turul 3, cu un alt american, Harry Cacciatore.

O victorie la fel de frumoasă au obținut, în proba de dublu, compatrioții noștri Nini Dica și Filip Jianu, favoriții cu nr. 5 ai probei. Componenți ai lotului național U16, cei doi au trecut în turul 2 de austriecii M. Asamer și S. Traxler, cu 6-4, 6-4, urmând a juca în sferturile de finală cu favoriții nr. 2, Y. Jeong (KOR)/W. Woodall (USA).

În celelalte meciuri de marți, românii nu au terminat învingători, nici la simplu, nici la dublu.

Astfel, victorios la simplu, Vlad Dancu a pierdut în primul tur la dublu, acolo unde a făcut pereche cu sârbul M. Miladinovic. Cei doi au fost învinși cu 3-6, 7-5, 10-4 de perechea S. Bratholm (NOR)/S. Sridhar (USA).

Situație asemănătoare și pentru Ștefan Paloși, învingător la simplu, dar învins în turul 2 la dublu U16, probă în care a făcut pereche cu un alt român, Cezar Crețu. Cei doi au pierdut la mare luptă, 6-3, 3-6, 5-10, meciul cu B. Croyder(USA)/B. Shi(USA).

În turul 2 a probei de dublu fete U16, Oana Corneanu și Andreea Velcea, favoritele principale ale probei, au cedat surprinzător, 5-7, 2-6, meciul cu perechea Y. Alferova (USA)/A. Hrastar(USA), iar Alessia Ciucă și Carmen Manu, cap de serie 7, au pierdut, 2-6, 3-6, meicul cu M. Clark(USA)/M. Cruz(USA).

Înfrângere la dublu U18 și pentru Mihaela Mărculescu, care a făcut pereche cu S. Wang, din China, cele două fiind învinse cu 6-4, 6-4 de C. Beck (USA)/P. Stearns(USA), dar și înfrângere pentru Selma Cadar, în turneul de simplu U18. Compatrioata noastră a fost învinsă în primul tur cu 6-1, 2-6, 6-3 de o americancă venită din calificări,Peyton Stearns.

În fine, în proba de simplu U16, Roxana Carmen Manu, favorita cu nr. 12, a pierdut, 6-7(5), 4-6 meciul ei din turul 2 cu Chelsea Kung (USA), Alessia Ciucă este învinsă în turul 2 cu 4-6, 6-4, 6-2 de austriaca Arabella Koller,  în vreme ce Andreea Velcea, cap de serie nr. 4 pierde, tot în turul 2, 6-3, 4-6, 4-6 meciul cu americanca Anna Brylin.

 FOTO: Neal TROUSDALE/OpenTenis.ro