Bogdan Pavel, finalist la dublu la ”Perin Memorial”, turneu ITF Juniors de Grad I în Croația. Vlad Dancu, semifinalist la simplu

02.04.2017

Jucătorii români au avut evoluții solide și apreciate în Croația, la Vrsar, la cea de-a 33-a ediție a ”Perin Memorial”, unul dintre cele mai puternice turnee din circuitul ITF Juniors, turneu de Grad I, desfășurat pe zgură.

Cea mai mare performanță a reușit-o, fără îndoială, Bogdan Pavel, în proba de dublu masculin, probă în care a făcut pereche cu germanul Kai Lemstra. Cei doi, fără să fie printre capii de serie, au avut un parcurs impecabil până în finală, fără să piardă vreun set, întâlnind principalii favoriți pentru titlul din această probă.

Din păcate pentru compatriotul nostru, favoriții nr. 1, J. Rodionov(AUT)/M. Vrbensky(CZE) au fost mai buni și s-au impus după un joc destul de disputat cu 7-5, 6-2. De precizat că în sferturile de finală Lemstra și Pavel au eliminat perechea românească formată din Gabi Adrian Boitan și Ștefan Paloși.

În turneul de simplu băieți, România a fost reprezentată, pe tabloul principal, de cinci jucători: Ștefan Paloși, Nini Gabriel Dica, Vlad Andrei Dancu, Bogdan Pavel și Gabi Adrian Boitan.

Cele mai bune evoluții aparțin lui Vlad Dancu și Bogdan Pavel. Finalistul de la dublu a ajuns până în sferturile de finală la simplu, unde a fost învins după un meci extrem de disputat de favoritul nr. 2. A fost 3-6, 6-3, 6-3 pentru finlandezul Emil Ruusuvuori care a jucat, în semifinale, cu un alt reprezentant al României. Ajuns ”în careul de ași” Vlad Dancu a avut parte de un meci infernal cu acest finlandez care s-a impus cu 5-7, 7-6(2), 6-3, la finele celui mai disputat meci al turneului.

În turneul feminin, pe tabloul de simplu, România a avut patru reprezentante, jucătoare din lotul național: Selma Ștefania Cadar, Andreea Velcea, Mihaela Lorena Mărculescu și Oana Smaranda Corneanu.

Singura dintre românce care a reușit să treacă de primul tur a fost Mihaela Mărculescu, cap de serie nr. 9. Compatrioata noastră a ajuns până în sferturile de finală, unde a fost învinsă cu 6-1, 6-2 de favorita nr. 4 a turneului, Eva Guerrero Alvarez, din Spania, cea care, de altfel, a și câștigat acest turneu.