Simona Halep joacă luni pe terenul central de la Roland Garros. Raluca Olaru și Irina Begu, în sferturile de finală ale turneului de dublu

04.06.2017

Simona Halep, singura reprezentantă a României pe tabloul de simplu feminin la Roland Garros, al doilea turneu de Grand Slam al sezonului, joacă luni, de la ora 12, pe Arena Philippe-Chatrier, cu Carla Suarez Navarro, din Spania, cap de serie nr. 21 și locul 23 în lume.

Întâlnirea lor este programată în faza optimilor de finală, acolo până unde a ajuns și anul trecut.

Între timp, în turneul de dublu feminin, perechea Raluca Olaru/Olga Savciuk (UKR) s-a calificat în sferturile de finală, după o victorie frumoasă, în trei seturi. Cele două s-au impus cu 6-3, 3-6, 6-2, în faţa favoritelor nr. 9, Gabriela Dabrowski(CAN)/Yi-Fan Xu (CHN), acest rezultat reprezentând cea mai bună performanță a compatrioatei noastre la un turneu de Grand Slam, în probele de dublu.

Și perechea Irina-Camelia Begu/Saisai Zheng(CHN) s-a calificat tot în sferturile de finală, după o victorie mult mai clară, în optimi, împotriva chinezoaicelor Ying-Ying Duan și Shuai Peng. A fost 6-4, 6-2 pentru Irina și Saisai, calificarea în sferturile reprezentând, de altfel, cea mai bună performanță a compatrioatei noastre, în proba de dublu a celui de-al doilea turneu de Grand Slam al sezonului.