SImona Halep, din nou în finală la Roland Garros: „ Sper să joc mai bine decât am făcut-o în 2014

08.06.2017

Românca Simona Halep, aflată pe locul 4 WTA şi cap de serie numărul 3, s-a calificat în finala turneului de Roland Garros, al doilea turneu de Grand Slam al anului, după o victorie în trei seturi, 6-4, 3-6, 6-3, împotriva cehoaicei Karolina Pliskova, locul 3 mondial şi favorita nr. 2 a competiției.

"E un sentiment minunat acum, sunt doar fericită! Nu mai ştiu ce a fost ieri, îmi pasă doar de ziua de azi. Karolina e o adversară foarte dificilă, e numărul trei mondial. Va fi un meci foarte interesant, o provocare foarte mare. Sunt fericită că sunt din nou în finală. Joc împotriva unei jucătoare tinere, dar sper că voi juca mai bine decât am făcut-o în 2014. Românii din public mă inspiră mereu, sunt multe steaguri româneşti. Sper ca anul viitor să fie unul acolo sus, pe catarg.

E Grand Slam-ul meu favorit, adversara de azi a fost foarte dură, pentru că loveşte mingea foarte tare şi eu a trebuit să mă mişc şi s-o împing în spate. Terenul a fost puţin lent, nu ştiu de ce. M-a învins în Fed Cup, am fost puţin nervoasă, dar am ştiut că trebuie să stau concentrată şi s-o forţez să greşească, pentru că se grăbeşte puţin. Voi păstra rutina pentru finală, mă voi relaxa şi doar vreau să fiu gata pentru meciul de sâmbătă, pentru că voi întâlni un adversar care va lupta până la ultima picătură", avea s- declare Simona Halep la finalul partidei cu Pliskova.

Adversară în finală, programată sâmbătă, de la ora 16, în direct la Eurosport, va fi letona Jelena Ostapenko, locul 47 WTA.

Pentru Simona, ajuns la 25 de ani, aceasta este cea de-a doua finală de Grand Slam a carierei, tot la Roland Garros, unde a pierdut, în 2014, în fața rusoaicei Maria Şarapova.