Simona Halep, în fața celui mai important meci al carierei sale: „De la Virginia Ruzici, nimeni nu a mai câştigat un asemenea turneu, aşa că va fi un lucru mare dacă o voi face eu

10.06.2017

Pentru Simona Halep a venit cel mai important meci al carierei, unul care îi va schimba, pentru totdeauna, viața. Cu o victorie sâmbătă, în finala de simplu feminin de la Roland Garros, cu letona Jelena Ostapenko, programată la ora 16, în direct la Eurosport, Simona va intra direct în istorie: va câștiga primul turneu de la Grand Slam din carieră și va urca pe locul 1 în lume.

Din păcate pentru noi, Simona nu este sută la sută pregătită pentru un tenis de cel mai înalt nivel.

"Glezna nu ştiu cum rezistă, simt durerea în timpul meciului, dar nu îmi pasă, nu mă gândesc la asta. Să fiu în finală este o fericire, sunt fericită, mândră, partea psihică m-a ajutat mult la acest turneu la toate meciurile şi astăzi în setul trei. În setul doi am fost puţin căzută psihic, dar apoi a fost bine. Sunt bine, sunt bucuroasă şi doar vreau să rămân concentrată. M-am speriat în privinţa gleznei, pentru că mi-au spus că este ceva rupt, nu ştiam ce înseamnă. Dar am refuzat să accept că nu pot juca şi m-am recuperat rapid datorită gândirii pozitive. Am vrut să joc aici indiferent ce s-ar fi întâmplat. Mă simt bine pe teren şi simt că jocul meu a fost puternic astăzi şi pe parcursul turneului şi sper că în finală va fi mai puternic. Am nevoie de asta", a spus Simona, în conferinţa de presă premergătoare acestui meci, ocazie cu care a vorbit și despre importanța meciului, dar și despre ceea ce va face înaintea finalei.

"De la Virginia Ruzici, nimeni nu a mai câştigat un asemenea turneu, aşa că va fi un lucru mare dacă o voi face eu. Acest meci e foarte important pentru mine şi nu ascund că aduce o greutate pe umerii mei, dar va fi ceva frumos dacă voi reuşi să câştig. Nu vreau să pun prea multă presiune pe mine. Am văzut cum e să joci cu presiune, iar acum nu am nevoie de ea", a spus Simona, care vrea liniște și puțini oameni în jurul ei, pentru a se putea concentra: "Acum trei ani aveam foarte mulţi oameni în jurul meu, cam 50, familie, prieteni, foarte multe persoane. Acum vreau să mă izolez, vreau să urmez acceaşi rutină ca în fiecare meci de până acum de la Paris. Nu mă gândesc că e o finală, ci doar un meci normal".

Și, parcă pentru a mai puncta o dată importanța acesto finale de la Roland Garros, Simona a mai spus: "Din 2014 încoace, tenisul a devenit din nou popular în ţara nostră. Mulţi copii se îndreaptă către acest sport. Mă bucur că văd că oamenii se îndreaptă către tenis".