Simona Halep a pierdut finala de la Roland Garros și șansa de a deveni lidera clasamentului mondial. De luni, românca este nr. 2 WTA

10.06.2017

Simona Halep, jucătoarea aflată pe locul 4 în lume, a pierdut cel mai important meci al carierei ei de până acum: finala de simplu feminin a ediției 2017 a turneului de la Roland Garros.

În cazul în care compatrioata noastră câștiga, nu numai că-și trecea în palmares primul titlu de Grand Slam, dar reușea să devină prima jucătoare din lume în clasamentul WTA.

Din păcate pentru noi, deși a condus cu 6-4, 3-0 și a avut trei șanse de 4-0, Simona s-a văzut învinsă.

A fost 4-6, 6-4, 6-3, pentru letona Jelena Ostapenko, după mai bine de două ore de joc, tânăra de doar 20 de ani fiind noua campioană de la Paris.

"Sunt tristă pentru că nu am putut câştiga. Este o zi grea, pentru că nu am câştigat, dar hai să continuăm şi să credem... Felicitări Jelena, pentru tot ce ai făcut în acest turneu. Bucură-te, fii fericită, pentru că eşti ca un copil!", a declarat Simona, la ceremonia de premiere, neuitând să mulțumească celor din tribune care i-au fost alături: "Vă mulţumesc că aţi venit la meciurile mele. M-am simţit bine jucând aici. A fost un turneu bun pentru mine, vă mulţumesc mult pentru că aţi venit şi m-aţi susţinut".

Pentru că a jucat finala la Roland Garros Simona Halep va încasa 1 milion de euro şi va primi 1.300 de puncte WTA, u care va urca până pe locul 2 în lume, începând de luni.