Alexia Lavinia Puiac și Alexandru Mihai Coman, noii campioni ai României la categoria U12

18.06.2017

CS Spartacus Brăila și directorul de turneu Aurel Chișozan au organizat impecabil ediția din acest a Campionatului Național Individual de vară U12, una la care au participat peste 130 de jucătoare și jucători, cei ai buni din țară la această categorie de vârstă.

Toate cele patru probe, de simplu și de dublu, au fost foarte disputate, încheiate cu câteva rezultate surpriză.

În proba de simplu fete, spre exemplu, campioana din acest an este Alexia Lavina Puicas, de la CS Marc Tenis din Cluj Napoca, favorite cu nr. 4 a turneului.

Ca să ajungă în finală ea a învins-o, în semifinale, pe principal favorită, Iulia Ionescu, de la CSM București, pentru ca în ultimul act să joace împotriva Mariei Daciana Ciubotaru, de la CSM Focșani 2007, cap de serie nr. 6. După un meci de trei seturi, Alexia avea să se impună cu 6-3, 2-6, 6-1.

În turneul de simplu al băieților, finala a fost foarte scurtă, s-a jucat un singur set, pentru că unul dintre finaliști a abandonat. Campionul din 2017 este Mihai Alexandru Coman, de la CSM Craiova, probabil cel mai valoros și mai în formă jucător român al momentului la această categorie de vârstă, care îl conducea în finală cu 6-0 pe colegul său de club, Robert Ionuț Guna. Pe locul trei în această probă s-a clasat David Manu, de la Asociația TC Sun, care a dispus cu 6-1, 6-0 de Andrei Firaru, de la Asociația Clubul Sportiv Pro Sport 2009.

În turneul de dublu al fetelor, afectat și el de ploaie, ca tot turneul, de altfel, titlul a fost câștigat de perechea Daniela Bereanu(CSM Reșița)/Alexia Puiac(CS Marc Tenis) care au beneficiat de abandonul perechii Briana Spătaru(LPS-CSS Pitești)/Maria Ciubotaru(CSM Focșani).

În finala pentru locul trei s-au impus Elena Bertea(CS Fortuna Brăila) și Lavinia Găvănescu (Asociația Club sportiv Arcadia) care au dispus cu 6-1, 4-6, 14-12 de perechea Ioana Cristea (CS Spartacus)/Carmen Herea (LPS-CS Constanța).

Campion la simplu, Mihai Coman este și campion la dublu, probă în care a făcut pereche cu David Manu. Favoriți principali ai probei, cei doi nici nu au mai jucat finala, adversarii lor, Robert Guna și George Cosma, abandonând.

REZULTATE FINALE SIMPLU FETE

REZULTATE FINALE SIMPLU BĂIEȚI

REZULTATE FINALE DUBLU FETE

REZULTATE FINALE DUBLU BĂIEȚI