Aegon European Summer Cups 2017, la Winners Sports Club din Cluj

30.06.2017

Winners Sports Club Cluj și Federația Română de Tenis, organizează - în perioada 1-4 iulie a.c. - preliminariile Campionatelor Europene de Tenis pentru Juniori: Aegon European Summer Cups, băieți - 14 ani.

După o pauză de șapte ani, Winners Sports Club a reușit să readucă în Cluj această competiție de mare valoare, contribuind astfel la încurajarea viitorilor mari tenismeni români. La Aegon European Summer Cups, echipa de juniori a ţării noastre este formată din: Vlad Breazu, Mihnea Zaharia, Andrei Voica - antrenor Andrei Mărcuț, cel care este şi căpitanul echipei.

Competiția desfașurată la Cluj are două etape. Prima este un tur de calificare unde participă echipele naționale din Belarus, Bulgaria, Germania și Muntenegru. În urma calificărilor, două echipe vor merge mai departe în etapa a doua unde, pe parcursul a trei zile, vor juca contra echipelor din România, Estonia, Olanda, Polonia, Serbia și Elveția. La final, primele două echipe clasate se califică pentru runda finală a Campionatelor Europene și apoi la Campionatul Mondial de Tenis pentru Juniori.

Festivitatea de deschidere va avea loc duminică, 2 iulie, ora 9:30, la Winners Sports Club in Parcul Rozelor din Cluj. 

În fiecare zi de concurs sunt programate 12 meciuri dintre care 4 la dublu. Programul detaliat al meciurilor va fi afișat pe pagina web a clubului, www.winners-tennis.ro în 1 iulie.

European Summer Cups este numele generic a şase campionate de tenis pe echipe, organizate de Tennis Europe. Desfășurata în opt ţări, European Summer Cups este cea mai mare competiție de tenis pentru juniori, din Europa. Nume ale tenisului mondial, precum Ivan Lendl, Steffi Graf, Roger Federer, Justine Henin sau Andy Roddick au obţinut primele rezultate sportive remarcabile participând la Campionatele Europene de Tenis pentru Juniori.