WIMBLEDON 2017. Cu cine joacă, în primul tur, românii, la cel de-al treilea turneu de Grand Slam al sezonului

30.06.2017

Simona Halep, cea mai bună jucătoare de tenis din România, locul 2 WTA şi cap de serie numărul 2, va evolua împotriva jucătoarei Marina Erakovic din Nouă Zeelandă, locul 129 WTA, venită din calificări, în primul tur al turneului de la Wimbledon.

Compatrioata noastră a mai jucat o singură dată cu Erakovic, la US Open, în 2015, dar meciul nu s-a mai terminat pentru că Marina a abandonat în momentul în care Simona conducea cu 6-2, 3-0. Tot în primul tur, pe tabloul de simplu feminin, mai evoluează alte patru românce, toate având parte de adversare dificile, în special pentru că joacă foarte bine pe iarbă. Dar iatî care sunt adversarele sportivelor din România:

Simona Halep (2 WTA) - Marina Erakovic (NZL, 129 WTA). 1-0 pentru Simona în meciurile directe
Monica Niculescu (51 WTA) - Magdalena Rybarikova (SVK, 85 WTA). 2-0 pentru Monica în meciurile directe
Sorana Cîrstea (62 WTA) - Kiki Bertens (NED, 24 WTA). 3-0 pentru Sorana în meciurile directe
Irina-Camelia Begu (69 WTA) - Naomi Broady (GBR, 108 WTA). Prima întâlnire.
Ana Bogdan (114 WTA) - Ying-Ying Duan (CHN, 64 WTA). Prima întâlnire.

În turneul de simplu al băieților, România este reprezentată doar de Marius Copil care joacă, în primul tur, împotriva unui jucător pe care l-a învins de curând. Este vorba de Peter Gojowczyk, din Germania, aflat pe locul 140 ATP, și ajuns pe tabloul principal la Wimbledon după ce a trecut de calificări.Marius l-a învins pe Peter în calificări la Roland Garros 2017 după un meci incredibil, de trei seturi, dintre care două încheiate la tie-break.