Finală românească la ”Florența Mihai Trophy” 2017 de la București. Cristina Ene și Alexandra Perper, campioane la dublu

01.07.2017

”Florența Mihai Trophy” 2017, prima ediție a turneului ITF din Circuitul Pro, dotat cu premii în valoare de 15.000 de dolari și organizat de Federația Română de Tenis la CNT, se apropie de final.

Duminică, de la ora 9 dimineața, date fiind condițiile meteo extrem de dificile, cu avertizare de cod roșu de caniculă, se joacă finala de simplu în care adversare vor fi două jucătoare din România.

Cristina Dinu este favorita nr. 1 a acestei competiții și și-a respectat statutul în semifinale, în care a făcut un meci aproape perfect împotriva favoritei nr. 8, Alexandra Perper, din Republica Moldova, pe care a învins-o cu un categoric 6-4, 6-0.

Mult mai disputată a fost cea de-a doua semifinală, în care s-au întâlnit două jucătoare din România, Georgia Crăciun și favorita nr. 3, Nicoleta Dascălu. Georgia a avut nevoie de trei seturi pentru a-și asigura locul în finală, impunându-se în cele din urmă cu 6-4, 2-6, 6-3.

Și dacă duminică vom afla numele campioanei în proba de simplu, știm deja care sunt campioanele la dublu.

Cristiana Ene a făcut pereche cu Perper, în proba de dublu, fiind desemnate favoritele cu nr. 3, și au întâlnit în finală o pereche românească, Miriam Bulgaru/Elena Bogdan, favorite 4, de care au dispus, la mare luptă, cu 4-6, 6-3, 10-4.