Simona Halep, în turul trei la Wimbledon. Ana Bogdan și Irina Begu sunt eliminate. Monica Niculescu, singura româncă victorioasă miercuri în turneele de dublu

05.07.2017

Simona Halep, locul 2 WTA, și cap de serie nr. 2, s-a calificat în turul trei al turneului de la Wimbledon, al treilea turneu de Grand Slam al sezonului. Simona a dispus, în turul secund, de brazilianca Beatriz Haddad Maia, locul 97 WTA, cu 7-5, 6-3.
Tot azi, și tot în turul secund, au mai jucat și Irina Camelia Begu și Ana Bogdan, dar au fost învinse. Irina a pierdut în trei seturi, 6-7(3), 6-2, 3-6, întâlnirea ei cu croata Ana Konjuh, în vreme ce Ana Bogdan a fost învinsă cu 6-4, 6-3 de Caroline Garcia, din Franța.
În turneele de dublu, din patru români care au intrat pe teren, unul singur a terminat învingător. Monica Niculescu și partenera sa de dublu, Hao-Ching Chan, din Taiwan, au dispus în trei seturi, 6-4, 3-6, 6-1 de perechea formată dintr-o altă româncă, Raluca Olaru, și Veronica Cepede Royg, din Paraguay.
În turneul de dublu masculin, dn păcate pentru noi, atât Marius Copil cât și Horia Tecău, au pierdut. Marius a făcut pereche cu spaniolul Fernando Verdasco, cei doi fiind învinși cu 6-3, 6-4, 6-4 de perechea favorită 7, Raven Klaasen (RSA)/Rajeev Ram (USA), în vreme ce Horia Tecău și olandezul Jean-Julien Rojer, campionii din 2015, au fost învinși tot în trei seturi, cu un scor simetric, 7-6(4), 7-6(4), 7-6(4), de australienii Thanasi Kokkinakis și Jordan Thompson.