Simona Halep, în sferturile de finală la Wimbledon. Kerber este eliminată. Cum poate ajunge Simona nr. 1 în lume

10.07.2017

A doua săptămână a turneului de Grand Slam de la Wimbledon a început perfect pentru Simona Halep, care face un pas uriaș spre nr. 1 mondial.

Prima veste bună pentru Simona a venit tot de pe terenul 2, pe care a jucat și ea, în condițiile în care Angelique Kerber, încă lideră mondială, până ce va fi publicat noul clasament, a fost eliminată în turul 4. Garbine Muguruza, din Spania, a dispus cu 4-6, 6-4, 6-4 de jucătoarea din Germania, rezultat care o trimite pe Angelique direct pe locul 3 WTA.

Imediat după acest meci, pe teren a intrat Simona, nr. 2 mondial și cap de serie nr. 2, pentru meciul ei cu Victoria Azarenka, din Belarus, fostă lideră WTA, revenită pe teren de curând, după o pauză în care a dat naștere unui băiețel.

După un prim set foarte echilibrat, presărat cu multe break-uri, și câștigat de Simona în tie-break, cu 7-3, compatrioata noastră s-a dezlănțuit și s-a impus categoric în setul secund, scor 6-2. 

Acest rezultat i-a asigurat un loc în sferturile de finală ale turneului și o păstrează în cursa pentru primul loc în calsamentul WTA.

Pentru a deveni noul nr. 1 mondial, Simona are nevoie să joace semifinalele turneului londonez.

Forin Mergea, eliminat din turneul de dublu masculin

Tot luni, în turneul de dublu masculin, a jucat și Florin Mergea, cu partenerul său din Pakistan, Aisam-Ul-Haq Qureshi, dar cei doi au pierdut meciul lor din turul 3, fiind învinși după ce au condus cu 2-0 la seturi. Scorul final a fost 6-7(3), 4-6, 6-1, 6-4, 6-2 în favoarea favoriților 4, Lukasz Kubot (POL)/Marcelo Melo (BRA).