Simona Halep pierde în sferturile de finală la Wimbledon și ratează șansa de a deveni nr. 1 în clasamentul WTA

11.07.2017

Simona Halep a fost eliminată în sferturile de finală ale turneului de Grand Slam de la Wimbledon, fiind învinsă cu 6-7(2), 7-6(5), 6-4 de Johanna Konta, din Marea Britanie, ratând, astfel, șansa de a urca pe primul loc în lume în clasamentul WTA.

După un prim set în care a condus chiar cu 4-1, Simona avea să câștige abia în tie-break. A fost, însă, un tie-break la discreția compatrioatei noastre care s-a impus cu un categoric 7-2.

Setul secund, unul foarte important pentru istoria acestui meci, a fost unul în care Simona a fost nevoită să salveze nu mai puțin de patru mingi de break, dar a reușit acest lucru în stil de mare campioană, și, la 5-5, era clar că și acest set secund va fi decis în ”prelungiri”. Și a fost un nou tie-break în care Simona a avut prima șansă, a condus cu 5-4 și a servit de două ori pentru a câștiga, dar n-a fost să fie. Konta s-a impus cu 7-5 și a împins meciul în decisiv.

Iar în decisiv, din păcate, britanica a reușit singurul break, suficient, însă pentru a-i garanta victoria. Acesta a fost ultimul meci al Simonei la ediția din acest an a turneului de Grand Slam de la Wimbledon, românca ratând șansa de a deveni, de luni, cea mai bună din lume.