Dumitru Hărădău, despre noul lider mondial WTA

16.07.2017

La întâlnirea România - Spania, de la Galați, din Cupa Federației, după meciul pierdut de Simona Halep în fața Garbinei Muguruza, am declarat la Dolce Sport că Halep și Muguruza fac parte dintr-un grup restrâns din care, în următoarea perioadă, se va alege liderul mondial.
Am declarat treaba aceasta nu pentru că Muguruza a învins-o pe Halep, ci pentru că analizând meciul am observat cum construcția punctului, respectiv serviciul, returul și mișcarea în teren, pe care le avea Muguruza erau gândite cu preocuparea ca ea să fie formată pentru ceea ce se înseamnă campionul de astăzi , care a progresat foarte mult față de acum 20 de ani, vezi și evoluția lui Roger Federer.
Nu trece mult timp și Garbine Muguruza câștigă Roland Garros-ul, apoi câștigă și Wimbledon-ul și pentru că se valorifică aproape sută la sută se poziționează, din nou, foarte bine, în lupta pentru locul 1WTA.
Simona Halep, pe de altă parte, a fost, la Wimbledon, la două puncte de poziția de lider mondial, doar neșansa a făcut ca ea să nu o obțină acum. Cursa continuă pentru compatrioata noastră, ca și pentru Muguruza, și, atenție, dacă Simona se valorifică și ea cât mai aproape de sută la sută din potențial, este mai bună decât Muguruza.
Dumitru Hărădău
Președintele turneului BRD Bucharest Open 2017