Irina Begu este noua campioană de la BRD Bucharest Open România. Irina Begu și Raluca Olaru, campioane în proba de dublu

23.07.2017

Trei dintre cele patru ediții ale BRD Bucharest Open desfășurate până acum au fost câștigate de jucătoare din România.

De două ori s-a impus Simona Halep, pentru ca la ediția din 2017 campioană să fie Irina Begu.

Finala de la Arenele BNR, de duminică, a durat mai puțin decât se aștepta lumea, pentru că partida se anunța a fi una foarte echilibrată. S-a terminat, însă, în doar două seturi, 6-3, 7-5 în favorarea favoritei nr. 7, care a învins-o pe Julia Goerges, cap de serie nr. 3. 

”În urmă cu o lună a venit Cătălina Cristea să mă întrebe ce părere am despre trofeul care urma să fie oferit câştigătorului la BRD Bucharest Open şi nu mă gândeam atunci că azi îl voi ţine în mână. Sunt foarte fericită, nu-mi vine să cred că acest trofeu este al meu. Mulţumesc organizatorilor, acest turneu este foarte important pentru noi (n.a. - jucătoarele de tenis din România), sper să-l mai avem aici mulţi ani de acum încolo.

Mulţumesc în mod special echipei mele alături de care am muncit foarte mult în ultimele două luni, chiar dacă am avut un început de sezon nu foarte bun. Fără ajutorul echipei mele nu aş fi reuşit să câştig acest trofeu” avea să declare Irina, foarte emoționată, pe podium de premiere de la BRD Bucharest Open 2017.

La puțin timp după ceremonia de premiere, Irina a intrat pe teren pentru finala de dublu, probă în care, alături de Raluca Olaru, au fost desemnate principalele favorite.

Iar Irina și Raluca și-au respectat statutul și i-au făcut foarte fericiți pe români. A fost și aceasta o finală de doar două seturi, 6-3, 6-3 pentru Irina și Raluca în fața perechii E. Mertens (BEL) / D. Schuurs (NED), ceea ce însemnă că în acest an toate trofeele rămân în țară.

”A fost o zi lungă, o zi grea, dar în acelaşi timp şi frumoasă. Încă nurealizez că am două trofee. Probabil mâine sau poimâine voi realiza că am câştigat două trofee săptămâna asta. A fost o săptămână specială pentru mine, cu meciuri de luptă, cu
căldură, am avut de toate. Însă mă bucur că am reuşit să îmi regăsesc forma acasă. În final de simplu am început cu 1-1, dar m-amtrezit repede. Julia este o jucătoate puternică, ştiam că serveşte foarte bine şi trebuia să profit atunci când am ocazia
pe serviciul ei”, avea să declare Irina la conferința de presă de după această a doua finală câștigată într-o singură zi ocazie cu care a vorbit puțin și despre ceea ce va face în perioada imediat următoare: ,Nu voi avea timp să mă bucur de aceste trofee, mâine începe o nouă săptămână, un nou turneu. Voi pleca la Bastad (n.r. - Suedia). Sunt obosită,dar ăsta e programul. E greu să mă retrag acum, sincer nici nu m-am gândit pânăacum la asta. Probabil că voi juca marţi şi voi evolua doar în proba de simplu”.

În ceea ce o privește pe Raluca Olaru, partenera de dublu a Irinei, programul ei este mai lejer: ”Am pornit finala cu emoţii pozitive după meciurile bune de săptămâna asta, dar şi după victoria Irinei din finala de simplu. Am încercat să mă concentrez pe ce aveam
de făcut, pentru că asta conta cel mai mult, însă în meci efectiv am intrat un pic mai greu. Faţă de precedentele partide am făcutmai multe greşeli astăzi, dar cred că în momentele importante am reuşit să fiutare. Irina m-a susţinut, ea a fost azi jucătoarea numărul 1. Cu toate acele greşeli mi-am făcut şi eu treaba, adică partea mea.

Eu am câteva zile libere, mă voi bucura de această jumătate de sezon.Vreau să mă bucur de săptămâna asta, să îmi încarc bateriile. Voi avea zecezile după care voi merge în USA să pregătesc sezonul de hard. Înseamnă mult acest trofeu pentru mine. Este un trofeu special pentrucă a fost acasă, în faţa tuturor românilor, şi în acelaşi timp câştigat cu Irina. Este încununarea supremă a munciidepuse. Iar aceste lucruri au produs emoţii pozitive, dar şi cele precum aţi văzut la final”.

GALERII FOTO PE PAGINA DE FACEBOOK A TURNEULUI BRD BUCHAREST OPEN