Spaniolul Francesc Tur a câștigat prima ediție a BRD Argeș Wheelchair Open 2017. Evoluții notabile pentru reprezentanții României

06.08.2017


Unul dintre cele mai valoroase turnee de tenis pentru jucători în scaun cu rotile organizat vreodată în România, BRD Arges Wheelchair Open 2017, a fost un veritabil succes, iar evoluțiile românilor sunt de apreciat.

Campionul de simplu la această primă ediție a turneului din circuitul ITF este un spaniol, Francesc Tur, cap de serie nr. 4, care s-a impus cu 6-2, 6-3 în fața irakianului Hussein Hamid Hel.

În ceea ce îi privește pe reprezentanții României, trei dintre aceștia se pot lăuda că au ajuns în faza sferturilor de finală. Astfel, Ionuț Filișan, cap de serie nr. 7, a fost învins de cel care avea să câștige turneul, spaniolul Tur, Ciprian Anton a pierdut în fața favoritului nr. 3, Francesc Prat Serra, tot din Spania, în vreme ce Mihai Gaiță a fost învins de irakianul Hussein Hamid Hel.

În proba de dublu am avut parte de o finală între principalele echipe favorite, campionii de anul acesta fiind Francesc Prat Serra și Francesc Tur, din Spania, capii de serie nr. 2, care au dispus cu 6-4, 6-2 de principalii favoriți, Hakan Gungr(TUR) / Giorgos Lazaridis(GRE).

De precizat că cei care au câștigat în acest an au trecut, în semifinale, cu 6-3, 6-1 de compatrioții noștri, Stancu Ionuț Filișan și Mihai Gaiță, favoriții cu nr. 3 ai probei.