George Cosac, în deschiderea ”BRD Bucharest Wheelchair Tennis Open”, turneu din circuitul ITF:”Acești băieți minunați sunt modele de urmat pentru noi toți”

08.08.2017

BRD Bucharest Wheelchair Tennis Open este, fără îndoială, cel mai valoros turneu de tenis rezervat jucătorilor în scaun rulant disputat vreodată de România.

Competiția organizată de FRT și Asociația Sportivă Misena, și găzduită de Centrul Național de Tenis, face parte din circuitul ITF Futures Series Wheelchair și a reușit să adune la start jucători din nouă țări, doi dintre fiind din Top 50 mondial. De asemenea, pe tabloul principal de 32 de jucători se găsesc cei mai buni jucători români din țară, participanți și ei în circuitul profesionist.
La conferința de presă de azi, de la CNT, au participat George Cosac, președintele Federației Române de Tenis, Ion Șerban și Alexandru Berbec, președintele, respectiv directorul de turneu, precum și cei mai buni trei jucători români, Alexandru Flavian Crăciun, Ionuț Filișan și Mihai Gaiță.

"Mă bucur că ne vedem la al doilea turneu din acest circuit, două turnee organizate în acest an, sub egida ITF. Cred că acum mai bine de 35 de ani am văzut pentru prima dată o asemenea competiție, se întâmpla în Israel, și iată cum România devine, acum, unul dintre organizatorii principali de wheelchair tennis. Este normal să se întâmple acest lucru, am intrat și noi în rândul țărilor dezvoltate, și ar fi bine ca nu numai tenisul, ci și alte sporturi să beneficieze de astfel de competiții internaționale. Să știți că și în acest circuit sunt jucători profesioniști, care merg de la competiție la competiție și își câștigă existența din tenis. Mai mult, acești jucători sunt niște modele pentru noi, modele de urmat care  ne demonstrează că indiferent de problemele pe care le ai în viață poți progresa, poți merge înainte", a declarat George Cosac, în deschiderea acestei competiții, apreciind la superlativ tot ceea ce fac acești "băieți minunați".

Ionuț Filișan, unul dintre cei mai buni jucători din România s-a declarant impresionat de organizare, de sprijinul FRT, de sprijinul sponsorului principal al acestei competiții, BRD Groupe Societe Generale România și de șansa pe care o are, alături de prietenii săi, de a juca pentru puncte din circuitul profesionist la el acasă:"Ne bucurăm foarte mult că avem susținerea Federației Române de Tenis, că avem susținerea BRD Groupe Societe Generale pentru a putea desfășura, an de an, aceste turnee și sper ca de la anul să avem chiar trei turnee, și unul dintre ele chiar de un nivel superior. Vreau să-I felicit pe organizatorii turneelor de la Pitești și București pentru că au reușit să găsească mulți oameni care să-i ajute, să susțină aceste turnee,și din punct de vedere financiar, și din punct de vedere logistic".