Simona Halep, la cinci puncte de locul 1 WTA, după finala de la Cincinnati

21.08.2017

FOTO: Neal Trousdale

Simona Halep a rămas pe locul 2 în lume, în clasamentul WTA, și după turneul de la Cincinnati, dar distanța care o desparte acum de primul loc, ocupat de Karolina Pliskova, din Cehia, este de doar 5 puncte.

Simona Halep a avut, pentru a treia oară în acest an, şansa de a ajunge pe primul loc în lume, după experienţele nereușite de la Roland Garros şi Wimbledon. Pentru a deveni nr. 1 WTA, prima jucătoare din istoria tenisului românesc care ar fi reușit acest lucru, Simona avea nevoie să câștige finala turneului WTA Premier 5 de la Cincinnati. Din păcate pentru ea, Simona a fost învinsă cu un categoric 6-1, 6-0 de Garbine Muguruza, din Spania, și rămâne pe locul 2.

"Vă mulţumesc celor care au venit şi m-au încurajat. Azi nu am jucat foarte bine, iar ea a făcut un meci mare. Felicitări! Îmi cer scuze pentru acest meci, voi veni anul viitor şi voi încerca să joc mult mai bine decât am făcut-o astăzi. Vreau să mulţumesc echipei mele pentru această săptămână şi pentru tot ceea ce fac pentru mine, dar şi celor care mă urmăresc de acasă", a spus Simona Halep, după meci.