Dragoș Dima a câștigat ”Chitila Open Tennis 2017” la simplu. Patrick Grigoiu și Franco Agamenone, campioni la dublu

26.08.2017

În perioada 19-27 August 2017, Clubul Sportiv Chitila a găzduit şi organizat, cu sprijinul Federaţiei Române de Tenis, în parteneriat cu Primăria Chitila şi Fundaţia Pro Chitila, cea de-a doua ediţie a Turneului internaţional de tenis masculin din cadrul Circuitului Pro al Federaţiei Internaţionale de Tenis (ITF Men's Pro Circuit Tournament), Chitila Open Tennis 2017. Valoarea totală a premiilor acordate participanţilor a fost de 15.000 de dolari.
Sâmbătă, respectiv duminică,  după o săptămâna de jocuri intense, la Club Sportiv Chitila, s-au desemnat câştigătorii turneului. Competiţia încheiată în acest weekend, atât la simplu, cât şi la dublu, a adunat peste 90 de jucători, de pe cinci continente.


Finala de dublu disputată sâmbătă, între perechile Patrick Grigoiu/Franco Agamenone şi Adrian Barbu/Florin Mergea s-a încheiat cu scorul de 2-6, 6-2, 10-8 pentru cei dintâi.
La festivitatea de premiere, jucătorii au declarat:
- Florin Mergea: "Cei din Chitila s-au descurcat foarte bine, în organizarea acestui turneu, care am aflat că este la ediţia a II-a - îi felicit!. Toate meritele şi adversarilor, care azi au fost mai buni şi sper să ajung aici şi în 2018, dacă mă veţi invita"...
- Adrian Barbu: "Mare lucru că aveţi puterea să organizaţi un astfel de turneu - pentru jucătorii tineri, care sunt din ce în ce mai puţini, este un bun prilej de afirmare. Sunteţi buni, v-aţi făcut bine treaba"!
- Patrick Grigoriu: "Pentru mine a fost o mare onoare să joc împotriva lui Florin Mergea, am fost emoţionat, dar am reuşit să mă stăpânesc. M-am înţeles bine cu Franko şi iată-ne victorioşi".
- Franko Agamenone:"A fost un turneu perfect şi-i mulţumesc partenerului meu care a luptat mult pentru acest succes. Voi reveni mereu cu bucurie la Chitila"!

Finală de simplu, disputată duminică, între Bogdan Borza şi Dragoş Dima, s-a încheiat cu victoria lui Dima, după un meci aprig disputat, cu scorul de 7-5, 6-3.
"Am fost plăcut surprins de organizare, m-am simţit bine aici, Chitila mi-a purtat noroc, mai ales că n-am pierdut niciun meci. Astăzi am simţit că publicul a fost cu mine şi le mulţumesc tuturor", declara Dima după meci. Învingătorul este născut în Ploieşti, dar de 12 ani locuieşte în Bucureşti.
"A fost prima mea finală şi sper să mai am astfel de ocazii. Aici, la Chitila, mi-a plăcut, pentru că este o zona liniştită, m-am simţit bine. Învingătorul a făcut treaba bună, bine Dragoş"!, s-a exprimat finalistul Bogdan Borza.
La festivitatea de premiere a participat şi primarul oraşului Chitila, Emilian Oprea, care a ţinut să-i felicite pe toţi cei care au ajutat la bunul mers al Turneului. "A fost o competiţie de nivel mai ridicat decât anul trecut, şi sper să continuăm tradiţia şi să organizăm şi în 2018 Chitila Open Tennis. Mă bucur foarte mult că sportivii s-au simţit bine şi au plecat mulţumiţi din oraşul nostru. Asta ne spune că am făcut treaba bună, că ne merităm locul în Pro Circuit ITF", a încheiat edilul Chitilei.
Sponsorul principal al acestui turneu a fost RĂDĂCINI, iar pe lista de sponsori, s-au mai regăsit ACVATOT, AUTOKLASS, IRIDEX GROUP, AIRFLEX PACKAGING, RESTAURANT CASA VÂNĂTOREASCĂ, respectiv partenerii Federaţiei Române de Tenis: ŢIRIAC AUTO şi DORNA.
Organizatorii turneului doresc să mulţumească, pe această cale, partenerilor, sponsorilor, voluntarilor şi staff-ului implicat în organizarea şi desfăşurarea competiţiei.