Jacqueline Cristian a câștigat Mamaia IDU Trophy - COMVEX. Elena Ruse, campioană la dublu

03.09.2017

Cel mai valoros turneu din circuitul ITF Pro, organizat în România, Mamaia IDU Trophy - COMVEX, turneu dotat cu premii totale în valoare de 25.000 de dolari, și-a desemnat campionii ediției 2017.
Spre marea noastră satisfacție, campioană la simplu este o jucătoare din România, iar una dintre campioanele de dublu este și ea o compatrioată.
Astfel, campioană, aflată la primul ei trofeu din acest an, este Jaqueline Adina Cristian, care a câștigat, la mare luptă, 6-2, 2-6, 6-3, finala cu Cristina Dinu.


Turneul de la Mamaia, cel puțin în proba de simplu, a fost unul aproape perfect pentru jucătoarele din România, dacă ne gândim că șapte din cele opt sfertfinaliste au fost din România, așa cum, de altfel, au fost și cele patru semifinaliste, respectiv Jaqueline Cristian, Irina Fetecău, Cristina Dinu și Elena Bogdan.

În urma acestui rezultate, care înseamnă, pe Jaquelne, cel mai important trofeu din carieră, compatriota noastră va intra în Top 300, a aflându-se, acum, pe locul 334 în lume.

În proba de dublu, două dintre cele patru finaliste au fost din România, dar nu în aceiași echipă. Elena Ruse și Anastasiya Komardine, din Rusia, favoritele cu nr. 3, au dispus în finală de perechea formată din Dea Herdzelas (BIH) și românca Oana Georgeta Simion, cu 3-6, 6-1, 10-6.

 

TABLOU PRINCIPAL SIMPLU

TABLOU PRINCIPAL DUBLU