Horia Tecău, un nou rezultat fantastic: Românul este noul campion de dublu masculin de la US Open, alături de Jean-Julien Rojer

08.09.2017

Horia Tecău și Jean-Julien Rojer sunt noii campioni de la US Open. Performanță de excepție pentru cei doi jucători, realizată în stil de mari campioni: a fost 6-4, 6-3 cu spaniolii Marc şi Feliciano Lopez, favoriţi numărul 11 ai competiţiei, după un meci care a durat doar o oră şi 26 de minute de joc.

Acesta este al treilea titlu de Grand Slam din cariera lui Horia Tecău, după ce a câștigat, tot alături de Jean-Julien Rojer, titlul la Wimbledon, în 2015, și un titlul de dublu-mixt la Australian Open, în 2012, în echipă cu Bethanie Mattek-Sands (SUA).

Campioni, în premieră, la US Open, Horia și Jean-Julien mai au în palmares un trofeu la Turneul Campionilor, câştigat tot în 2015,

În fine, este de precizat că Horia Tecău și Jean-Julien Rojer sunt calificați și la ediţia din acest an Turneului Campionilor.

După meci, extrem de fericit, Horia Tecău a declarat: "Nu m-am gândit la titlu, ci doar să câştig încă un punct şi încă un punct. Ei au avut multe şanse pe serviciul meu, deci a fost un set foarte greu. Suntem foarte buni prieteni cu toţii. Mă gândeam că, dacă nu câştig astăzi, Marc mă va tachina tot anul! Îi felicit, pentru că au avut o săptămână fantastică!".