Cezar Crețu a câștigat ”Aphrodite Cup”, turneu ITF Juniors din Cipru. Nini Dica s-a oprit în semifinale la Novi Sad

09.09.2017

Juniorii români au avut parte de o săptămână foarte bună la unele dintre cele mai puternice turnee din circuitele ITF Juniors.

Fără să fie printre favoriți la "Aphrodite Cup ", turneu ITF de Grad 4 din Nicosia, Cipru, Cezar Crețu a dominat autoritar concursul, și după ce l-a eliminat în turul secund pe principalul favorit, cipriotul Eleftherios Neos, cu 6-2, 5-7, 7-6(3), nu s-a oprit până nu a câștigat titlul.

A fost 6-3, 6-1, în finala cu favoritul nr. 2, suedezul Jesper Klov Nilsson, după ce în semifinale îl eliminase și pe favoritul nr. 4.

Campion de simplu, Cezar Crețu s-a descurcat extraordinar și în proba de dublu, în care a ajuns până în finală.

De data aceasta s-a impus suedezul Jesper Klov Nilsson, care a făcut pereche cu compatriotul său Anton Ornberg. Cei doi au fost favoriții nr. 1, și au dispus cu 6-3, 6-3, de perechea din România, Eric Tudor Adochitei Pandelea/ Cezar Crețu.

În aceeași săpătămână, în Serbia, la Novi Sad, la "Serbia Junior Open Novi Sad 2017", turneu ITF Juniors de Grad 2, românul Nini Gabriel Dica, cap de serie nr. 8, a ajuns până în semifinalele probei de simplu, fiind învins după un meci incredibil de favoritul nr. 5, bulgarul Adrian Andreev, care s-a impus cu 7-5, 3-6, 7-6(3).

În cadrul aceluiași turneu, dar în proba de dublu, românul David Nicholas Ionel a ajuns până în semifinale.

A fost 6-1, 6-2 pentru favoriții nr. 1, francezii Titouan Droguet și Valentin Royer, în întâlnirea cu favoriții nr. 4, Juan Manuel Cerundolo(ARG) / Nicholas David Ionel(ROU).