Vasile Antonescu și Miriam Bulgaru, noii campioni ai României

01.10.2017

România are doi noi campioni naționali, după ediția din acest an a Campionatului Național Individual de Seniori.

Tabloul băieților a fost unul foarte valoros, cu 64 de poziții, iar pe teren s-au aflat cei mai mulți dintre cei mai buni jucători din România.
Cap de serie nr. 1 a fost Dragoș Dima, nr. 2 a fost Vasile Antonescu, iar favoriții 3 și 4 au fost Bogdan Borza, respectiv Petru Alexandru Luncanu.

Trei dintre aceștia au ajuns până în semifinale, pentru ca în ultimul act să se întâlnească nr. 1 cu nr. 2. Finala de simplu băieți, disputată între doi jucători de la Dinamo, Dima, de la CS Dinamo București, și Antonescu, de la CS Dinamo Brașov, a fost câștigată, după un meci de trei seturi, de Antonescu, cel care s-a impus cu 1-6, 7-5, 6-2.
Podiumul a fost completat de Dragoș Madaras, de la CSM Deva, care a beneficiat de abandonul lui Alex Luncanu în finala pentru locul trei în momentul în care conducea cu 6-4, 4-1.

În turneul de simplu al fetelor, cu un tablou de 32, s-a impus Miriam Bulgaru, și ea o jucătoare de la CS Dinamo București, care a câștigat competiția fără să piardă vreun set. Cap de serie nr. 5, Miriam Bianca Bulgaru a dispus în finală, cu 6-0, 6-4, de Oana Simion, de la CSA Steaua București, favorita principală a competiției.
În meciul pentru locul trei s-au întâlnit Selma Cadar, de la LPS-CSS Constanța și Francesca Ciutescu, de la CS Dinamo Brașov, meciul fiind câștigat de Selma, în două seturi, 6-2, 6-3.

Proba de dublu masculin a revenit perechii Victor Cornea(CS TC Pamira)/Patrick Grigoriu(CSA Steaua București), care, fără să fie printre capii de serie, s-a impus cu 6-3, 4-6, 10-4, în finala cu favoriții nr. 2, de la CS Dinamo Brașov, Alex Luncanu și Teodor Dacian Crăciun. Meciul pentru locul 3 nu a mai avut loc, Bogdan Apostol și Dragoș madaras beneficiind de abandonul perechii Andrei Marinescu/Iulian Crișan-Zara.

Turneul de dublu al fetelor, la fel de disputat, a revenit favoritelor cu nr. 2, Andreea Roșca, de la CS AS CS Club Politehnica și Nicole Tătăruș, de la CS Dinamo București, care s-au impus cu incredibilul scor de 2-6, 7-6(5), 13-11, în fața favoritelor nr. 1, Miriam Bulgaru (CS Dinamo București)/Cristina Ene (CSA Steaua București).
Podiumul a fost completat de perecha Izabela Novac (CS Dinamo București)/Ioana Țoanchină (CS Sportul Studențesc), învingătoare în finala mică cu 6-1, 5-7, 10-5 în fața perechii Francesca Ciutescu/Oana Nișescu, ambele de la CS Dinamo Brașov.

În fine, podiumul din proba de dublu mixt se prezintă astfel: 1) Cristian Ene (CSA Steaua București)/Mircea Jecan (CS Universitatea Cluj); 2) Elena Ruse (CSA Steaua București)/ Victor Cornea (CS TC Pamira); Oana Simion/Patrick Grigoriu (CSA Steaua București).

TABLOU SIMPLU FEMININ

TABLOU SIMPLU MASCULIN

TABLOU DUBLU FEMININ

TABLOU DUBLU MASCULIN

TABLOU DUBLU MIXT