Cel mai bun jucător U16 din Europa este un român: Nini Gabriel Dica a câștigat ”Tennis Europe Junior Masters” din Italia.

08.10.2017

Un nou rezultat excepțional pentru tenisul românesc reușit, de data aceasta, de unul dintre componenții Lotului național al României U16.

Nini Gabriel Dica, elevul antrenorului Răzvan Itu, s-a impus în finala "Tennis Europe Junior Masters", de la Reggio Calabria, din Italia, cel mai puternic turneu organizat de Tennis Europe, pentru jucătorii de la categoriile U14 și U16 din Europa, echivalentul Turneului Campionilor din circuitul ATP.

La ediția din acest România a avut doi reprezentanți: Fatima Keita, în turneul fetelor U14, și Nini Gabriel Dica, favoritul principal al turneului băieților la categoria U16.

Compatriotul nostru și-a respectat până la capăt statutul și a reușit să câșyige titlul de cel bun jucător U16 din Europa fără să piardă vreun set. După 6-1, 6-0 cu polonezul Piotr Pawlak, în sferturile de finală, și 6-2, 6-3 cu lituanianul Matas Vasiliauskas, în semifinale, Nini a jucat tot două seturi și în finală. A fost 7-5, 6-1 cu bulgarul Anthony Genov, cap de serie nr. 3, rezultat care demonstrează, încă o data, că Nini Gabriel Dica este cel mai bun jucător U16din România și din Europa, în acest moment.

În ceea ce o privește pe Fatima Keita, aceasta, după ce a pierdut în primul meci s-a accidentat și nu a mai jucat în turneul de consolare.