Simona Halep a suferit prima înfrângere la Turneul Campioanelor. Cum se poate califica în semifinale marea noastră campioană

25.10.2017


Simona Halep, principala favorită şi nr. 1 mondial, a fost învinsă, 6-0, 6-2, de Caroline Wozniacki, locul 6 WTA, din Danemarca, în cea de-a doua "etapă" a  Grupei Roşii de la Turneul Campioanelor de la Singapore.

"Cred că a fost una dintre zilele mele proaste. Am făcut prea multe greşeli. Am făcut şi câteva puncte bune, dar am greşit prea mult pentru a câştiga meciul. După primul set, am crezut că pot reveni, dar a fost prea târziu. Nu am simţit mingea, nu ştiu de ce. Terenul a fost lent şi am vrut să lovesc mingea mult prea puternic. Îi acord credit pentru victorie, a jucat foarte bine, dar şi eu am greşit prea mult. Dacă aş fi ţinut mingea mai mult în joc, ar fi fost mai bine pentru mine. Ştiam că e o adversară foarte puternică, dar ştiam şi că jocul ei e de regularitate, să mă pună în dificultate. Ştiam că am o şansă în faţa ei, dar îmi păstrez opinia. Am greşit prea mult şi asta a fost cheia meciului", a explicat Simona, la conferinţa de presă, ocazie cu care a vorbit puțin și despre meciul cu Elina Svitolina, din Ucraina, de vineri, de la ora 14.30, în direct pe Digi Sport: "Nu mă gândesc la calificare, mă gândesc doar să joc mai bine decât am făcut-o astăzi. De fiecare dată când intru pe teren îmi propun să fiu mai bună decât în meciul trecut. Pentru meciul cu Svitolina trebuie să mă calmez, să ţin mingea mai mult în joc şi s-o fac pe ea să alerge mai mult".
După meciul celor două, primul al zilei, a urmat o întâlnire maraton între Elina Svitolina, din Ucraina, și Caroline Garcia, din Franța. A fost 6-7 (7), 6-3, 7-5 pentru Caroline, rezultat care a complicat situația în grupă.

Astfel, pentru a fi sigură de calificarea în semifinale, Simona trebuie să câștige în doar două seturi meciul cu Svitolina, în caz contrar fiind nevoită să aștepte și rezultatul meciului dintre Caroline Wozniacki, deja calificată, și Caroline Garcia.