Echipa României, optimism înaintea partidei de Cupa Davis din Israel. Programul primei zile

26.10.2017

Echipa de Cupa Davis a României întâlneşte, începând de vineri, de la ora 13, la Tel Aviv, echipa Israelului, în turul doi al play-off-ului Grupei I, Zona Europa/Africa.
Primul va intra pe teren Dragoş Dima, nr. 1 în echipa noastră, care îl întâlneşte pe jucătorul al doilea al gazdelor, Edan Leshem, pentru ca, după 20 de minute de la terminarea acestui meci, să intre pe teren nr. 1 de la ei, Dudi Sela, şi nr, 2 de la noi, Nicolae Frunză. 
La conferinţă de presă de după tragerea la sorţi, după ce a explicat de ce lipsesc Marius Copil, Horia Tecău şi Florin Mergea - "Fiecare întâlnire este importantă pentru noi, dar, din motive personale, jucătorul nr.1 la simplu din echipa noastră, şi cei doi jucători de dublu, au ales să nu vină la acest meci. Nu pot să-i oblig să vină, chiar dacă noi toţi ne-am dorit că ei să fie aici", căpitanul nejucător Andrei Pavel s-a declarat destul de optimist: "Eu sunt mândru să fiu alături de aceşti băieţi, sunt motivaţi sută la sută, sunt pregătiţi să joace în această întâlnire şi acesta este cel mai important lucru acum. Noi suntem aici ca să câştigat şi vom începe meciul cu încredere. Israel este echipa favorită, după clasment, dar asta nu înseamnă că nu au presiune. Noi venim că outsideri şi asta de ne face şi mai periculoşi".

Pentru Dragoş Dima, care joacă din nou primul, acest lucru nu mai pare să fie o problemă: "Sunt în regulă, m-am obişnuit deja, pentru că am jucat primul şi cu Austria, şi sunt convins că acum o să fie mult mai bine.Nu îl ştiu prea bine pe Edan, nu jucăm acelaşi tip de turnee, dar pentru asta există youtube. L-am văzut deja jucând în câteva meciuri". 
În fine, pentru Nicolae Frunză, pe care îl aşteptată cel mai periculos adversar, lucrurile nu sunt deloc complicate: "Îl ştiu bine pe Dudi Sela. l-am văzut jucând de câteva ori, dar eu am încredere în mine şi sper să joc bine".