Filip Jianu și Andreea Prisăcariu, semifinaliști în Mexic, într-un puternic turneu din Circuitul ITF Juniors

21.11.2017

Nini Gabriel Dica, Ștefan Paloși, Filip Cristian Jianu, Cezar Crețu, Andreea Velcea, Mihaela Lorena Mărculescu, Oana Smaranda Corneanu, Selma Ștefania Cadar și Andreea Prisăcariu sunt cei nouă juniori care reprezintă România la două dintre cele mai puternice turnee din circuitul ITF Juniors din Mexic, de Grad A și Grad 1.
La primul dintre acestea, " Abierto Juvenil Mexicano ", din Mexico City, s-a remarcat, în turneul rezervat băieților, Filip Cristian Jianu, care a ajuns până în semifinale, fiind învins după un meci fantastic, 6-7(2), 6-7(1), de un american, Drew Baird.
Evoluție bună și pentru Ștefan Paloși, ajuns în sferturile de finală, unde a fost învins de fiul unei legende a tenisului profesionist. Sebastian Korda este fiul lui Petr Korda, fostul jucător din Cehoslovacia, ajuns pe locul 2 în lume, stabilit, între timp, în Florida. Fiul lui reprezintă acum SUA, este pe locul 15 în lume în clasamentul juniorilor și a fost cap de serie nr. 1. El l-a învins cu 6-2, 6-1 pe Paloși, dar a pierdut finala în fața învingătorului lui Jianu.


În turneul fetelor, dintre cele cinci reprezentante ale României, doar Andreea Prisăcariu a ajuns într-o fază superioară. Compatrioata noastră a jucat în semifinale împotriva unei americance, Alexa Noel, care s-a impus greu, cu 7-5, 7-5, dar care avea să câștige finala mult mai ușor, cu 6-2, 6-4.


Al doilea turneu din Mexic, " XXXI Yucatan Cup", a început fericit pentru noi, cu victorii categorice pentru Mihaela Lorena Mărculescu, Andreea Prisăcariu, Oana Smaranda Corneanu și Selma Ștefania Cadar, în primul tur al turneului fetelor, și cu victorii, tot în primul tur, pentru Filip Cristian Jianu, Nini Gabriel Dica și Ștefan Paloși, în turneul băieților.