Irina Maria Bara, campioană la Valencia, pentru al doilea titlu ITF al anului. Oana Gavrilă și Gabriela Duca au jucat finala de dublu la Heraklion

26.11.2017

O săptămână bună pentru jucătoareele de tenis din România care participă în Circuitul ITF Pro, atât la simplu, cât și la dublu, trei dintre compatrioatele noatre jucând finale în week-end-ul recent încheiat.
Cea mai importantă performanță este, fără îndoială. Cea reușită de Irina Maria Bara la Valencia, în Spania, unde a câștigat "BBVA Open Ciudad De Valencia", turneu dotat cu premii totale în valoare de 25.000 de dolari.
Compatrioata noastră, cap de serie nr. 2, a câștigat primele trei meciuri fără să piardă vreun set, dar a luptat impecabil în semifinale și în finală, în acest ultim act dispunând cu 5-7, 6-4, 6-0 de sârboaica Olga Danilovic.

În aceeși săptămână, dar la turneul ITF de la Heraklion, Grecia, dotat cu premii totale în valoare de 15.000 de dolari, Oana Gavrilă și Gabriela Duca au făcut pereche în proba de dublu, fiind învinse greu de favoritele nr. 1, Tayisiya și Yana Morderger , cele două surori din Germania, care s-au impus cu 6-4, 3-6, 10-8.


Evoluție bună pentru o altă jucătoare din România în proba de simplu a acestui turneu, Andreea Amalia Roșca, învinsă greu în semifinale, cu 7-6(0), 4-6, 6-1 de elvețianca Lisa Sabino cea care, de altfel, avea să și câștige acest turneu.