Nicholas Ionel, finalist la puternicul turneu ”Eddie Herr” la categoria U16. Ștefan Paloși a jucat în semifinale. Andreea Prisăcariu s-a oprit în sferturile de finală

01.12.2017

În turneul masculin rezervat jucătorilor de până la 16 ani de la ”Eddie Herr”, turneu ITF Juniors de Grad 1, unul dintre cele mai puternice turnee de această categorie din lume, este de remarcat performanța extraordinară a românului Nicholas David Ionel, cel care, la doar 15 ani, a jucat finala probei de simplu. Compatriotul nostru, cap de serie nr. 3, a făcut un nou meci impresionant, fiind învins greu, cu 6-4, 3-6, 6-3, de americanul Ronald Hohmann, cap de serie nr. 13.

Evoluție bună în acest turneu și pentru Sebastian Gima, un alt junior român talentat, învins în sferturile de finală de un america, Leighton Allen, cap de serie nr. 4, care s-a impus cu 6-3, 7-5, după un meci foarte echilibrat.

Juniorul român Ștefan Paloși își continuă parcursul excepțional din această perioadă, și după ce a câștigat titlul la dublu la un turneu ITF Juniors de Categoria 1 din Mexic, a jucat în semifinalele unui alt turneu foarte puternic, celebrul ”Eddie Herr” din Florida. 

Compatriotul nostru, cap de serie nr. 14, a trecut în sferturile de finale de americanul Ivan Yatsuk, pe care l-a învins cu 6-3, 5-7, 6-3, dar marele lui rezultat l-a reușit Ștefan în turul 3, când l-a trimis acasă pe favoritul nr. 2 al acestui turneu, Uisung Park, din Coreea de Sud, jucător aflat pe locul 13 în lume în clasamentul juniorilor, după o victorie spectaculoasă, 7-6(7), 5-7, 6-2. 

În semifinale, Ștefan a jucat împotriva lui Adrian Andreev, un bulgar de doar 16 ani, care, profitând și de oboseala acumulată de compatriotul nostru în meciul precedent s-a impus cu cu 3-6, 6-2, 6-1.

 

În turneul fetelor, tot în faza sferturilor de finală, România a fost reprezentată de Andreea Prisăcariu, dar compatrioata noastră s-a resimțit după meciul epuizant din sferturi - când s-a impus cu 7-5, 5-7, 6-3 în fața unei jucătoare din Burundi, Sada Naimana - și a pierdut meciul.

Andreea a fost învinsă cu 7-5, 6-1 de o jucătoare din Ucraina, Viktoriia Dema.