Nicholas Ionel, noul campion de la ”Orange Bowl”, după ce a câștigat finala ”100% românească” cu Nini Dica

09.12.2017


Trei din cei patru semifinaliști U16 de la "Orange Bowl 2017", prestigiosul turneul ITF rezervat juniorilor U16 și U18, au fost din România: Cezar Cretu, Nini Dica și Nicholas Ionel, aceștia din urmă fiind, de altfel, cei care și-au disputant finala acestui veritabil Campionat Mondial de tenis al juniorilor.

După un meci entuziasmant, început în forță de Nini Dica, care a reușit nu mai puțin de șapte game-uri la rând, Nicholas a echilibrat jocul, a câștigat în "prelungiri" setul secund pentru ca în setul decisiv să se impună la o diferență liniștitoare. A fost 0-6, 7-5, 6-2 pentru Nicholas Ionel care reușește, astfel, cel mai bun rezultat al carierei sale la categoria U16, în condițiile în care abia ce a împlinit 15 ani.

FOTO: NEAL TROUSDALE/www.OpenTenis.ro

Tot sâmbătă, dar în proba de dublu fete U18, am avut parte de un nou meci extrem de disputat, cu o reprezentantă a României în prim-plan. Selma Cadar a făcut pereche la dublu cu o jucătoare din Japonia, Himari Sato, cele două jucând pentru un loc în ultimul act. După ce a pierdut primul set, 4-6, Selma și Himari s-au impus în setul secund cu 6-1, și s-a intrat în decisiv. Din păcate, foarte disputat, acest set decisiv a fost câștigat de adversarele lor, favoritele nr. 2, J. Garland (TPE) / N. Sato (JPN), cu 11-9, care s-au și calificat în finală.